Răsturnare de situație: display-ul iPhone, superior celui Nexus One?

Răsturnare de situație: display-ul iPhone, superior celui Nexus One?

Nexus One vs. iPhone_1

Deși multe review-uri sugerează că ecranul AMOLED pe care îl are integrat Nexus One e superior display-urilor LCD încorporate în majoritatea smartphone-urilor, fiind situat din acest punct de vedere inclusiv deasupra renumitului iPhone, DisplayMate (companie de testare a echipamentelor) a ajuns la o altă concluzie: ecranul telefonului produs de Google e limitat la 16-bit color, cu o intensitate de nivel 64 pentru culoarea verde, respectiv de 32 pentru roșu și albastru.

„Aceste rezultate sunt caracteristice pentru dispozitivele mobile ieftine, low-end, find inacceptabile pentru cele scumpe, performante, în clasa cărora Google și-a înscris ultima lansare – Nexus One”, a declarat Raymond Soneira, președintele companiei care a realizat raportul.

Ecranul OLED al Nexus One are o rezoluție de 800×480 pixeli, mai mare decât a display-ului LCD de numai 480×320 pixeli al telefonului produs de Apple. HTC-ul utilizează și un aranjament al pixelilor PenTile, prin care se urmărește acoperirea lipsei de claritate a unui ecran LCD cu aceeași rezoluție.

Culorile pe 16-bit sunt evidente în momentul vizionării rampei intensității. Nexus One etalează niveluri țipătoare și colorit verde-magenta pe alb, în timp ce nivelurile de intensitate ale iPhone sunt fine.

Nexus One vs. iPhone_2

Soneira prezintă și elemente pozitive prezente în cadrul sistemului de operare Android, precum elementele grafice din text, iconițe și meniu (cu randări excelente). Totuși, se vorbește și despre importanta categorie a imaginilor venite din surse externe, care sunt randate sărăcăcios și incorect, cu anumite culori suprasaturate, erori de calibrare etc.

Sursa: Electronista