Provocarea Panasonic: Plasmă cât vezi cu ochii

Provocarea Panasonic: Plasmă cât vezi cu ochii

Panasonic - Full HD 3DPanasonic a prezentat la CES 2010 cel mai mare ecran cu plasmă capabil 3D Full HD din lume, cu o diagonală de 152 inch (aproximativ 386 cm). Ecranul are în componență panouri PDP (plasma display panel) cu indice cvadruplu de eficiență luminoasă.

Panourile cu autoiluminare folosite la fabricarea acestui model de plasmă au un răspuns excelent la redarea imaginilor în mișcare cu rezoluții foarte mari, fiind perfecte pentru afișarea de producții 3D. Cu tehnologia 3D drive ultra high-speed și având un indice de eficiență luminoasă cvadruplu, noile panouri au o viteză de iluminare de aprope patru ori mai mare decât ecranele HD obișnuite.

Ecranul încorporează și tehnologia crosstalk reduction, esențială pentru redarea de imagini 3D foarte clare. Comparativ cu alte tehnologii care folosesc pentru redare metoda afișării linie cu linie, ecranele PDP afișează imaginile în sistem cadru cu cadru, fapt care oferă un mare avantaj televizoarelor cu plasmă în obținerea unor imagini mai clare.

Plasma cu diagonală de 152 inch 3D Full HD asigură privitorului experiența vizionării filmului la un cinematograf 3D și este continuatoarea primei plasme 3D Full HD cu diagonala de 103 inch lansată de Panasonic în 2008, dar și a ecranului 3D Full HD PDP de 50 inch, parte a sistemului home theater 3D Full HD lansat de companie în 2009.

Panasonic va lansa primele televizoare 3D Full HD în 2010. Toate modelele vor fi fabricate pe baza tehnologiei PDP, foarte potrivită pentru televizoarele 3D și pentru redarea celor mai frumoase imagini de înaltă definiție.

Etichete: