Primul telefon cu Windows Phone 7 va fi un LG

Primul telefon cu Windows Phone 7 va fi un LG

[galleria]

Microsoft a prezentat primul telefon mobil care are drept sistem de operare Windows Phone 7: un prototip LG slider, cu tastatură QWERTY, asemănător cu modelul eXpo. Despre dispozitivul mobil se știe doar că are o cameră foto de 5 megapixeli și că va trebui să urmeze regulile Microsoft, care presupun o interfață bazată pe trei butoane, un procesor rapid și un ecran tactil cu o rezoluție de cel puțin 800×480.

Reprezentantul Microsoft, Aaron Woodman, a oferit și câteva detalii despre software, incluzând lista de aplicații disponibile. În varianta din prezent, OS-ul grupează aplicațiile pe o singură coloana, permițând utilizatorului să mute oricare dintre ele în ecranul de start. De asemenea butonul de back poate fi configurat.

Multe task-uri vor putea rula în background, precum music player-ul, nefiind dezvăluit încă dacă și aplicațiile terților vor putea fi compatibile cu această funcționalitate. Woodman nu a spus nimic nici de posibilitatea de upgrade a altor dispozitive mobile la WP7, precum HTC HD2.

Una dintre probleme dezbătute intern este dacă OS-ul ar trebui să ofere compatibilitate de sincronizare pe platforme precum Mac, dar nu se știe nimic referitor la deciziile ce se vor lua. Mai multe informații vom află în câteva săptămâni.

Nu se știe nici când va apărea telefonul celor de la LG, dar va fi sigur lansat în mijlocul unei sărbători, când febra cumpărăturilor este în floare. Zvonurile aduc în atenție luna septembrie.

Sursa: Electronista