Primele plăci HD 5670 anunțate de Sapphire

Primele plăci HD 5670 anunțate de Sapphire

[galleria]

Dacă ieri, ATI anunța lansarea plăcilor HD 5670, astăzi Sapphire Technology prezintă primele sale plăci care includ acest chip grafic, modele care aparțin de seria HD 5000. Sapphire HD 5670 este un nou model de putere mică destinat pieței mainstream, care împărtășește multe dintre caracteristicile interesante ale seriilor de top.

Sapphire HD 5670 se bazează pe cea mai nouă arhitectură grafică de la divizia ATI din cadrul AMD, a doua generație de procesoare grafice construită pe 40nm. Placa susține posibilitatile grafice ale Microsoft DirectX 11 și redă claritate video spectaculoasă, viteză și efecte speciale cu un consum mic de energie.

Sapphire va oferi câteva variante ale acestui produs. Toate vor avea 400 procesoare de flux și suport pentru Microsoft DirectX 11, precum și ATI Stream. Din moment ce tehnologia de bază permite consumul mic de energie, nu este necesară o sursă suplimentară de curent. Acest aspect permite ca seria să fie instalată pe orice computer mainstream și actualizarea configurațiilor pe sisteme fără surse puternice.

Primele doua modele din seria Sapphire HD 5670 oferă o alegere între 1 GB și 512 MB de memorie DDR5, cu viteze de ceas de 775 MHz la nucleu și 1.000 MHz (4 GHz efectivi) pentru memorie și un cooler special construit de la Arctic Cooling pentru a păstra nivelurile de zgomot la minim. Din punctul de vedere al conexiunilor suportate, placa vine cu porturi Dual-Link DVI, HDMI și DisplayPort.

În plus față de un adaptor DVI la VGA, pachetul include un adaptor HDMI la DVI, permițând conectarea a două monitoare prin DVI. Aceste modele pot susține și trei monitoare în modul ATI Eyefinity cu ajutorul unui monitor DisplayPort sau al unui adaptor pentru afisaje active. Suportul CrossFire nativ permite folosirea a două sau mai multe plăci pentru un plus de performanță pe o placă de bază compatibilă CrossFireX.

Ca și generațiile anterioare seria Sapphire HD 5000 are încorporat un UVD (Unified Video decoder) reducând considerabil încărcarea procesorului și asigurând decodare lină pentru conținutul Blu-ray și HD DVD, pentru codecurile VC-1 și H.264 sau pentru fișierele Mpeg. În seria Sapphire HD 5000, UVD-ul a fost îmbunătățit pentru a putea decoda două fluxuri video HD 1080p simultan și pentru a afișa video HD la calitate înaltă cu modul Windows Aero activat.

Etichete: