PlayStation 3 deţine supremaţia

PlayStation 3 deţine supremaţia

PlayStation 3 de la Sony va fi cea mai vândută consolă din lume, dacă este să vorbim doar de generaţia şi tehnologiile actuale, depăşind orice alt produs din această categorie, indiferent de producător, se menţionează în cadrul unui raport al Strategy Analytics.

console

Potrivit estimărilor, până în 2013 PS3 va deveni cea mai folosită consolă, atingând cifră de 127 milioane de unităţi cumpărate, iar Xbox 360 îşi va consolida poziţia în top 3. Totuşi, în prezent, Wii-ul de la Nintendo prezintă cel mai mare interes.

Despre vânzările consolei celor de la Nintendo se spune că vor atinge cifra de 103 milioane sisteme în următorii trei ani. Evoluţia Xbox 360, consola Microsoft, va depinde de succesul mult aşteptatului proiect Natal, având posibilitatea de a “lupta” cu arme egale cu celelalte două console de pe piaţă, dar fără a trece pe primul loc, deoarece şi Sony are în vedere lansarea unui upgrade 3D şi a unui controller bazat pe mişcare.

În cadrul vânzărilor de sărbători din Decembrie, atât consolele PS3, cât şi cele Wii au înregistrat vânzări record: 3,8 millioane unităţi, respectiv 1,31 milioane unităţi. Per total, în  2009 vânzările la console au scăzut cu 6%, iar trendul descendent va continua şi în cursul anului 2010, când se aşteaptă o scădere cu 9%.


Sursa: Electronista