Planurile AMD în 2010: notebook-ul e la putere

Planurile AMD în 2010: notebook-ul e la putere

AMD

În 2010, AMD are planuri mărețe: să colaboreze cu ai lor clienți pentru a scoate pe piață  un laptop ultra subțire,  cu o durată de viață a bateriei mult mai mare. Concret, se urmărește un atac serios al pieței de notebook-uri, mai ales că tot mai mulți producători de profil includ în configurație procesoarele companiei.

Potrivit oficialilor AMD, în acest an prioritară este dezvoltarea CPU și GPU. Pe termen scurt, ei intenționează să îmbunătățească performanța și puterea procesoarelor printr-o tranziție a platformelor la 45nm (lansarea platformei Leo), în condițiile în care competitorul direct, Intel, i-a luat-o înainte, lansând pe piață al său Clarkdale produs pe 32nm. Cât despre GPU, 2010 va însemna optimizare hardware și mai multe instrumente OpenCL și DirectComputer 11 pentru dezvoltatori, precum și adaptarea întregii game de produse la standardele DirectX 11.

Pe termen lung, compania urmărește ca tehnologia creată să atingă 32nm (în 2011) cu ajutorul platformei Scorpius, care va dispune de un Bulldozer CPU numit Zambezi, cu 8 nuclee și „soluții grafice discrete de ultimă generație”.

Sursa: Ocworkbench

Etichete: