Personalizeaza rezultatele cautarilor Google

Personalizeaza rezultatele cautarilor Google

Google, interfata Google, rezultate Google, Google Firefox, Google extensii Firefox. Firefox Stylish, Firefox Greasemonkey, Stylish script, Greasemonkey script, Firefox GoogleMonkeyR, Greasemonkey GoogleMonkeyRDaca esti satul de acelasi aspect al cautarilor pe Google zi de zi, probabil stii deja ca exista posibilitatea de a a personaliza pagina cu rezultatele cautarilor folosind diverse scripturi. In general, scripturile pot fi folosite cu aproape orice browser, dar cel mai simplu de instalat si setat este folosind extensiile Firefox-ului. Poti gasi asftel de scripturi fie pentru extensia Stylish, fie pentru Greasemonkey. Din cand in cand trebuie actualizate, insa, pentru ca si Google isi tot actualizeaza interfata, dar de cele mai multe ori scripturile sunt mentinute de creatorii lor asa ca n-ar trebui sa fie o problema. Cel pe care vi-l propun azi este pentru Greasemonkey (desi am folosit multa vreme unul care producea aceleasi efecte in Stylish), dar acesta functioneaza OK pe noua interfata Google, recent actualizata, si are multiple posibilitati de personalizare a paginii cu rezultate si o foarte comoda interfata proprie.

Google, interfata Google, rezultate Google, Google Firefox, Google extensii Firefox. Firefox Stylish, Firefox Greasemonkey, Stylish script, Greasemonkey script, Firefox GoogleMonkeyR, Greasemonkey GoogleMonkeyRCum spuneam, exista si alte scripturi cu functionalitate similara, dar GoogleMonkeyR integreaza o multime de optiuni intr-un singur script: coloane multiple de rezultate, eliminarea linkurilor sponsorizate, numerotarea rezultatelor, eliminarea campurilor de cautare (utila, daca folosesti Google Toolbar), deschiderea linkurilor intr-un nou tab, atasarea de favicons la rezultate, GooglePreview, auto-update, posibilitatea de setare din interfata proprie, simplu de folosit. Asa ca GoogleMonkeyR este cam ca magazinul Victoria, cu nu stiu cate scripturi intr-unul singur.

De instalat se instaleaza extem de simplu, click pe butonul Install din pagina scriptului desigur, trebuie sa ai deja instalata extensia Greasemonkey.

Google, interfata Google, rezultate Google, Google Firefox, Google extensii Firefox. Firefox Stylish, Firefox Greasemonkey, Stylish script, Greasemonkey script, Firefox GoogleMonkeyR, Greasemonkey GoogleMonkeyRRezultatul este un halou bleu in jurul rezultatelor, care le scoate mai bine in evidenta,  iar daca faci click dreapta pe iconita Greasemonkey din status bar, in User Scripts Command poti gasi setarile scriptului, de unde poti modifica o multime de lucruri. Rezultatul din poza de mai sus a fost obtinut intr-o configuaratie a scriptului dupa cum poti vedea in imaginea din stanga. Dar poti incerca orice alta combinatie, pana ajungi la aspectul dorit pentru pagina de rezultate.


Citește și:
Etichete: