21 ian. 2010 | 22:28

Panasonic Lumix știe zoom optic 8x

ACTUALITATE
Panasonic Lumix știe zoom optic 8x

Panasonic LUMIX FS30FH20 - VioletPanasonic va lansa pe piață două noi modele de camere foto digitale din seria FS, Lumix DMC-FS33 și Lumix DMC-FS30, cu rezoluție de 14,1 MP și obiectiv superangular de 28 mm cu zoom optic 8x (echivalent cu o distanță focală de 28-224 mm la o cameră cu film de 35 mm). Seria FS din care fac parte și mai noile FS11 și FS10, gamă înrudită cu foarte populara linie Lumix FX, are în componență camere foto digitale cu manevrabilitate foarte ridicată, cu obiective de 28 mm care prezintă zoom optic de 8x sau 5x.

Modelele cu zoom 8x au două tipuri de ecran LCD, unul cu diagonala de 3 inch care echipează modelul FS33 și unul cu diagonala de 2,7 inch pentru FS30, ambele cu funcția Intelligent LCD. Modul iA (intelligent auto) este disponibil la ambele modele și permite utilizatorului să realizeze fotografii ușor, fără grijă ajustării funcțiilor aparatului la condițiile exterioare.

Activarea modului iA declanșează o serie de funcții cu rol de asistență la fotografiere: MEGA O.I.S. (stabilizator optic de imagine) pentru tremurul mâinii, Intelligent ISO Control pentru subiect aflat în mișcare, Face Detection și Intelligent Scene Selector. Ambele modele pot înregistra și clipuri video HD cu rezoluție 720p, în format motion jpeg. Fotografiile și clipurile pot fi descărcate și organizate pe calculator cu ajutorul pachetului software PHOTOfun STUDIO 5.0 inclus. Cu ajutorul software-ului, utilizatorul poate face slideshow-uri pe care le poate viziona pe televizor.

Modelul DMC-FS33 are un ecran cu diagonala de 3 inch, iar DMC-FS30 unul cu diagonala de 2,7 inch, cu 230.000 de puncte și funcție Intelligent LCD care permite ajustarea strălucirii ecranului în funcție de condițiile de luminozitate din mediul ambiant. La modelul DMC-FS33, ecranul este și tactil permițând operarea aparatului atât din butoane cât și direct de pe LCD, prin apăsarea icoanelor.

Camerele sunt subțiri și compacte și au o carcasă cu aspect metalizat mat în diferite nuanțe. Cumpărătorii vor putea opta pentru una dintre culorile argintiu, negru, roșu și alb în cazul FS33. FS30 va fi comercializat în nuanțele argintiu, negru, roșu, albastru și violet. Disponibilitatea culorilor va depinde de regiunea în care cele două modele de camere vor fi comercializate.