Panasonic a lansat două camere Lumix Micro Four Thirds

Panasonic a lansat două camere Lumix Micro Four Thirds

[galleria]

Panasonic a prezentat două noi camere foto din gama Lumix Micro Four Thirds: DMC-G2, care iese în evidenţă prin ecranul tactil integrat, respectiv G10, cunoscut pentru greutatea redusă. Ambele dispozitive filmează în format HD (720p) şi fac poze cu ajutorul unui senzor Live MOS de 12,1 MP. Din punct de vedere tehnic, vin dotate cu  noile lentile compacte pentru zoom Vario 14-42mm/F3.5-5.6.

Revenind la DMC-G2, aceasta este prima cameră cu sistem de lentile interschimbabile care dispune de touchscreen pentru controlul funcţionalităţilor, cu o dimensiune de 3 inch (7,6 cm). Focusul poate fi ajustat prin atingerea pe ecran a obiectului dorit, iar pozele făcute pot fi parcurse prin tap. Ceea ce e practic este că ecranul poate fi rotit 180 grade dintr-o parte în altă, respectiv 270 grade de sus în jos, ceea ce îl face vizibil, indiferent de modul în care este ţinută camera.

Printre opţiunile oferite de G2, vei putea regăsi electronic viewfinder de 60 fps, dar şi a doua generaţie de Venus Engine HD II, tehnologie care promite să reducă zgomotele de fundal, să cureţe marginile şi să mărească viteza de fotografiere. Ca mediu de stocare, camera suportă carduri SDXC cu o capacitate de peste 64GB.

Modelul, al cărui preţ nu a fost încă dezvăluit, va fi disponibil din luna iunie, în culorile negru, roşu şi albastru.

A doua cameră, G10, integrează digital viewfinder, Intelligent Auto mode, MEGA O.I.S. pentru eliminarea defectelor din pozelor mişcate sau Intelligent Exposure. Modelul reprezintă o alternativă mai ieftină pentru G2, având tot un ecran LCD de 3-inch, dar fără touchscreen, şi cu o rezoluţie la jumătate. De asemenea, se va comercializa începând cu luna iunie, dar va fi disponibil doar în negru.


Sursa: Gizmodo