Orientează-te chiar dacă ești offline

Orientează-te chiar dacă ești offline

GMapCatcher

Sunt multe situațiile când ai nevoie de o hartă iar serviciile de cartografie disponibile online sunt, de cele mai multe ori, exact ce îți trebuie. Dar asta câtă vreme ai acces la Internet. Dacă ai nevoie de o hartă și nu ești conectat și din varii motive nici nu ai cum să te conectezi (spre exemplu călătorești undeva unde nu ai acoperire WiFi și nici măcar GSM ca lumea) ar fi foarte util să folosești în prealabil un soft precum GMapCatcher, cu care poți naviga prin diverse servicii online de cartografie și descărca hărțile care te interesează pentru uz offline.

Folosind termeni de căutare obișnuiți, cum ar fi un cod poștal, orașul sau statul, GMapCatcher navighează prin hărțile online stocând tot ce accesezi. Atunci când ești offline, poți lansa GMapCatcher și ai acces la hărțile salvate anterior, cu care poți interacționa ca și cum ai fi online — poantă fiind, desigur, că fără acces Internet nu poți încărca porțiuni de hartă spre care nu ai navigat în prealabil..

Dacă ești un pic prevăzător înaintea unei călătorii, nu vei fi surprins de lipsa conexiunii și vei avea tot timpul posibilitatea de a te orienta, aproape ca si cum ai fi online. GMapCatcher este un program gratuit și este disponibil pentru Windows, Mac și Linux. Dacă folosești un alt instrument pentru navigare offline (și nu neapărat numai prin hărți), spune-ne și nouă.

Descarcă GMapCatcher de pe PlayTech sau de pe site-ul producătorului.

Sursa: Lifehacker

Etichete: