Oak Trail, platforma Moorestown facuta pentru Windows

, 01 Iun, 13:26

intel

Cum platforma Moorestown produsa de Intel si destinata integrarii in dispozitivele portabile (telefoane de ultima generatie si tablet Pc-uri) nu are suport pentru Windows, compania va rezolva aceasta problema in 2011, prin lansarea lui Oak Trail.

Mult asteptata platforma va avea acelasi procesor dual-core ca si Moorestown, ceea ce inseamna ca va putea reda videoclipurile filmate la rezolutii de 1080p si va beneficia de suport HDMI, la care se adauga o durata de viata deosebita a bateriei si o reducere radicala a energiei consumate, fata de generatia anterioara.

Pe langa Windows, Oak Trail va avea suport si pentru MeeGo, dar si pentru sistemul de operare Google.

Update:

In cadrul Computex, Intel a prezentat si procesoarele Pine Trail si platforma Canoe Lake, care sta la baza celui mai subtire netbook din lume, cu grosime de doar 14 mm, folosind un CPU dual-core.

Se poate observa clar directia in care se indreapta Intel: catre platformele de computing cu performante similare PC-urilor, smartphone-uri, handheld-uri, tablet PC-uri, pe care vor rula software-urile alese de utilizatori.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail