NVIDIA lanseaza ecosistemul de divertisment 3D pentru acasa

NVIDIA lanseaza ecosistemul de divertisment 3D pentru acasa

[galleria]

Toate bune si frumoase cu tehnologia 3D care este deja disponibila prin magazine de ceva vreme si pe care, daca ti-o permiti, o poti avea la tine acasa oricand, fara nici un fel de bataie de cap. Dar marea intrebare, pe care fara indoiala multi si-au pus-o in legatura cu achizitionarea unui sistem 3D, este legata de continut. Pentru ca, in afara jocurilor video, dintre care foarte multe sunt perfect compatibile cu 3D-ul, alta justificare pentru achizitie nu prea exista pana acum. Ei bine, vestea buna este ca au inceput, in sfarsit, sa apara filmele 3D si chiar daca pentru moment nu sunt disponibile prea multe titluri Blu-ray in 3D, anul acesta sunt asteptate aparitii de ordinul sutelor, aflam de la Igor Stanek, Product PR Manager NVIDIA.

NVIDIA a demonstrat astazi calitatea filmelor 3D pe Blu-ray, cu ocazia introducerii in Romania a ecosistemului de divertisment 3D pentru acasa bazat pe tehnologia 3D Vision. Demonstratiile nu s-au limitat, insa, doar la filme Blu-ray 3D, ci au inclus si clipuri 3D de pe YouTube, fotografii 3D si, nu in ultimul rand, gaming 3D imersiv, atat pe televizoare, cat si pe proiectoare.

Daca lucrurile se vor indrepta in directia indicata de reprezentantii NVIDA, in scurt timp oferta de continut 3D ar putea face nu doar justificata, ci si extrem de dezirabila achizitia de astfel de echipamente. Nume de talia Acer, Asus LG, Panasonic sau Sony sustin deja ecosistemul NVIDIA 3D , iar pe masura ce produsele 3D se vor mai ieftini, pariul facut de toate aceste companii cu tehnologia 3D are toate sansele sa fie castigat.

Ce ofera ecosistemul NVIDIA 3D?

Poti naviga pe Web in 3D. Prin parteneriatul dintre NVIDIA, Adobe si Microsoft acum se poate realiza “streaming” in timp real pentru continutul video. Site-uri precum YouTube dispun deja de peste 1.000 de clipuri disponibile pentru streaming 3D, iar aceste librarii vor continua sa creasca rapid.

Poti vizualiza si edita fotografii 3D. Producatorii de camere foto precum Sony, Fujifilm, Panasonic lanseaza camere digitale compatibile 3D, astfel incat utilizatorii pot edita propriile fotografii pe noile sisteme 3D PC.

Poti urmari filme Blu-ray 3D. Prin parteneriatul cu CyberLink, lider în player-ele pentru PC, utilizatorii pot urmari acasa ultimele titluri 3D lansate la Hollywood.

Poti rula jocuri 3D. Datorita parteneriatului cu dezvoltatorii de jocuri, mai mult de 425 de titluri sunt disponibile astazi cu tehnologia NVIDIA 3D Vision.

Citește și: