nVidia + Audi = Love

nVidia + Audi = Love

[galleria]

nVidia si Audi au anunțat că, începând cu 2010, unitățile de procesare vizuală nVidia vor accelera sistemele de navigație și divertisment din dotarea automobilelor Audi. Cu alte cuvinte, aceia pasionați de overclocking și de tuningul auto în egală măsură sunt acum în extaz.

Mariajul tehnologiei din Silicon Valley cu ingineria germană a determinat introducerea unităților de procesare grafică de ultimă generație în industria de automobile. Astfel, se vor implementa în premieră capacități vizuale și de procesare avansate, un sistem de navigatie 3D completă cu ghidare rutieră avansată, un sistem de siguranță și un sistem „dual zone” de divertisment, care permite rularea simultană a două materiale video pe mai multe ecrane.

Sistemul de navigație și divertisment din noua gama Audi 2010 se numeste 3G MMI și folosește procesoarele nVidia o experiență vizuală la un nivel superior. Sistemul de navigație încorporat oferă topografie 3D pentru clădiri și orașe, rapoarte despre trafic în timp real și ghidare rutieră. De asemenea, sistemul poate recunoaște scenarii complexe, anticipând acțiunile șoferului pentru pentru a securiza deplasarea.

nVidia a colaborat cu Audi pentru dezvoltarea unui engine multimedia numit Vibrante, componentă de bază a sistemului 3G MMI. Nucleul Vibrante permite pasagerilor autovehiculelor Audi să urmărească filme pe DVD, să asculte muzică de pe iPod, CD, card SD card sau stick USB și să ruleze conținut audio-video online.

Datorită consumului foarte mic de curent, următoarea generație de procesoare nVidia Tegra va accelera sistemul de navigație și divertisment din toate mașinile marca Audi începând cu 2012, precum și alte autovehicule sub brand-ul Volkswagen AG ca Volkswagen, Bentley, Lamborghini, Seat și Skoda.