Noua placa grafica Sapphire HD 5550 Ultimate e pe piata

Noua placa grafica Sapphire HD 5550 Ultimate e pe piata

SAPPHIRE_HD5550_UltimateSapphire Technology a lansat placa grafica HD 5550 Ultimate, proiectata pe cea mai noua arhitectura de la divizia  ATI din cadrul AMD, construita prin procesul de 40nm. Noul model Sapphire vizeaza piata mainstream, insa imparte multe caracteristici cu cele mai noi serii high end.

Sapphire HD 5550 Ultimate este echipata cu 1GB de memorie DDR2 cu viteze de clock de 550MHz la nucleu si 800MHz efectivi pentru memorie. Dispune de 320 de procesoare de flux si suport Microsoft DirectX 11, precum si accelerarea aplicatiilor compatibile cu ATI Stream. PCB-ul este un design original Sapphire si tot sistemul grafic este racit de un radiator special conceput. Nu are ventilator, fiind astfel complet silentios si usor de intretinut.

Modelul are iesiri DVI, HDMI si VGA, permitand monitoarelor ce poseda HDMI sau televizoarelor digitale sa redea atat continut video, cat si audio printr-un singur cablu HDMI. Tehnologia de baza consuma putin, nefiind necesara prezenta unei surse aditionale de energie. Seria Sapphire HD 5500 poate atinge un consum activ foarte mic, de numai 10W in aplicatiile 2D sau in repaus, folosind functia de Management Dinamic al Energiei.

Sapphire HD 5550 dispune si de UVD (Unified Video decoder), reducand incarcarea procesorului si asigurand decodare lina pentru conţinutul Blu-ray si HD DVD, pentru codecurile VC-1 si H.264, precum si pentru fisierele Mpeg. UVD-ul poate decoda doua fluxuri video HD 1080p simultan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: