Nokia pregăteşte un concurent iPad?

Nokia pregăteşte un concurent iPad?

ipad

Nokia dezvoltă o nouă tabletă care va concura cu iPad, după cum susține Ashok Kumar, analist în cadrul Rodman Renshaw. Detalii despre formă nu au fost oferite, dar se pare că producătorul finlandez va avea tableta pe piață chiar din această toamnă.

Kumar a mai avut scăpări privind informațiile din piață, precum cele referitoare la producția Palm Pre sau la telefonul marca Google, care în cele din urmă a fost fabricat de o altă companie, devenind în final Nexus One.

De asemenea, Nokia nu este chiar străină de segmentul tabletelor, având deja în portofoliu seriile N700 și N800, dar de care s-a îndepărtat în ultimele luni. N900 a reprezentat un smartphone tradițional, iar netbook-ul Booklet 3G a fot puțin atractiv în comparație cu rivalii mai ieftini și adesea similari ca ofertă.

Planurile pentru producerea unei tablete ar putea fi susținute prin alianța pe care Nokia o are cu Intel pentru MeeGo, un hibrid de Maemo și Moblin Linux. Ar putea avea o interfață touchscreen accesibilă și ar putea fi compatibilă atât cu procesoare ARM, cât și Intel.


Sursa: Electronista

Etichete: