Nokia N9 va avea Symbian sau MeeGo?

, 29 Iun, 16:16

Desi Nokia renunta la Symbian in favoarea noului sistemului de operare MeeGo in cazul multor telefoane de ultima generatie din seria N, totusi se pare ca acest lucru nu s-a intamplat inca pentru prototipul N9. Cel putin aceasta concluzie am trage dupa filmul de mai jos, conform celor de la Negri Electronics:

Dar poate ca pana la iesirea pe piata a variantei finale a telefonului cu tastatura QWERTY slide-out, lansare despre care nu se stie deocamdata nimic, se va opta tot pentru MeeGo. Sistemul de operare este open-source, pe baza de Linux, Moblin si Maemo, dezvoltat de Nokia in colaborare cu Intel.

Si daca este adevarat ce se zvoneste, cum ca N9 este un succesor direct al modelului N8, atunci va beneficia cu siguranta de ecran tactil capacitiv cu o diagonala de 3,5-inch. In videoclip se observa camera foto de 8MP (care s-ar putea sa inregistreze video 720p), precum si un port mini HDMI.

Pe final, o mica precizare: nu putem fi siguri deocamdata nici de denumirea N9 a telefonului. Dupa cum se poate vedea in fotografii, la specificatii modelul este numit N00, iar pe carcasa este mentionat numele C0-00. Speram ca misterul denumirilor va fi deslusit in curand.

[galleria]

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail