Noi tehnologii de la Samsung

Noi tehnologii de la Samsung

Samsung Electronics a prezentat noile cipuri de memorie moviNAND de 8GB si 16GB, destinate a fi incorporate in telefoanele mobile de ultima generatie. Momoriile sunt compatibile 100% cu ultima specificatie e-MMC ( Embedded MultiMediaCard Product standard v4.41 de la JEDEC).

Astfel, memoriile moviNAND sunt mai eficiente decat solutiile anterioare bazate pe e-MMC 4.4, datorita faptului ca aduc un raspuns imbunatatit a dispozitivului e-MMC catre host.

Interfata anterioara, e-MMC 4.4, a oferit dezvoltatorilor flexibilitate in partajarea capacitatii de stocare. Concret, a permis utilizarea celulelor single-level (SLC) pentru operatii cu viteze ridicate si a celulelor multi-level (MLC) pentru inmagazinarea datelor cu o densitate ridicata. Acum, noile chip-uri aduc un upgrade semnificativ, cu high priority interrupt (HPI) si functionalitati imbunatatite pentru rularea de aplicatii in background.

Exemplificand, daca host-ul vrea sa execute o aplicatie sau sa citeasca date in timp ce dispozitivul e-MMC scrie date, poate trimite comanda HPI catre dispozitiv, pentru a se opri din scris si a raspunde la noua comanda. De asemenea, cand memoria nu este in functiune, gazda poate comanda sa fie folosita pentru operatii din background.

Samsung a prezentat si o solutie cu cinci chip-uri moviNAND ultra-subtiri MCP (multi-chip package) de 1 mm, disponibila in combinatie cu DRAM pentru dispozitivele mobile.

Compania vrea ca pana la sfarsitul anului sa inceapa productia in masa a chip-urilor NAND de 20nm – 32Gb pentru urmatoarele moviNAND.

Si cum segmentul dispozitivelor mobile este in plina expansiune, Samsung a lansat si noul procesor dual-core ARM CORTEX A9 1GHz, cu nume de cod Orion, pentru aplicatii mobile avansate.

Procesorul are la baza tehnologia cu un consum redus de energie de 45 nanometer a Samsung, fiecare nucleu venind cu 32KB data cache si 32KB instruction cache. In plus, performanta CPU-ului este imbunatatita prin adaugarea 1MB L2 cache, crescand viteza de trecere de la un task la altul (multi-tasking environment).

Orion va suporta fara probleme redare video full HD si rularea jocurilor de actiune 3D, dupa cum spun oficialii companiei, fiind disponibil pentru a fi integrat in dispozitivele mobile de masa in prima jumatate din 2011.

Citește și:
Etichete: