Ninite: Reinstalare humanum est

Ninite: Reinstalare humanum est

ninite.com

Dacă ai avut recent ghinionul de a ți se strica, în cascadă, o mulțime de lucruri pe calculator (cum din păcate mi s-a întâmplat mie chiar săptămâna aceasta), desigur vezi deja spectrul reinstalării, cu toate chestiile frustrante pe care le presupune. Instalarea Windows-ului în sine nu prea are de ce să te enerveze, că nu durează prea mult și actualizările și le face automat (deși chestia asta poate să dureze). Dar reinstalarea tuturor programelor poate să-ți scoată perii albi, până îți amintești exact tot ce ai avut instalat, pe urmă până umbli peste tot pentru a aduce cele mai noi kituri, și abia pe urmă instalarea și configurarea fiecăruia în parte. Nici nu mai vorbesc de diversele tweak-uri pe care trebuie să le reconstitui și, dacă ai uitat pe unde le-ai găsit, mai pierzi ceva vreme și cu asta.

Mă rog, una peste alta e o bătaie de cap, pe care nimeni nu și-o dorește,  dar cu care toți se confruntă mai devreme sau mai târziu. Dar există, din fericire, o soluție, care, deși parțială, reduce mult din timpul pierdut cu reinstalarea: Ninite.

Mai precis, Ninite.com, un excelent site de unde poți selecta rapid multe dintre softurile populare pe care sigur le folosești și obții un installer personalizat care îți instalează automat tot ce ai selectat. Vorbim, desigur, de softuri freeware și sunt o mulțime pe care presupun că le folosești și tu. Cu Ninite, obții fără probleme cea mai recentă versiune, pe care o va instala cu setările implicite și fără vreun toolbar sau alt gunoi pe care unele softuri le mai propun la instalare. Ninite verifică automat dacă sistemul tău de operare este unul pe 64 de biți, precum și limba implicită a sistemului, este compatibil cu Windows XP/Vista/7 și lucrează în fundal, fără să fie nevoie de intervenția ta până la sfârșit. Și face exact ce-i spui și instalează doar ce ai selectat, nici măcar programul Ninite nu rămâne. Nu ai nevoie de nici o înregistrare pe site și totul este gratuit pentru utilizare personală.

Ninite nu-ți va rezolva toate problemele, dar ți le va simplifica simțitor și îți va pune un zâmbet pe chip, într-un moment în care numai de zâmbit nu-ți arde. Merită cu prisosință un Control+D din partea ta.

Ninite