Moda e-book continuă: Samsung se prinde în horă

Moda e-book continuă: Samsung se prinde în horă

[galleria]

Samsung Electronics a prezentat primul sau e-book în cadrul  Consumer Electronics Show (CES)  2010 din Las Vegas. Modelele E6 si E101 sunt echipate cu un ecran e-paper similar unei coli reale de hârtie, ceea ce înseamnă că lectura îndelungată nu va deveni obositoare pe un astfel de suport, iar claritatea scrisului este comparabilă cu aceea oferită de suportul de hârtie. De asemenea, modelele includ o multitudine de alte funcții care conferă un mediu propice pentru citire. Formatele globale e-book ePub, PDF și TXT sunt implicite, iar utilizatorul are la dispoziție și dicționare.

Funcția inclusă de MP3 player permite utilizatorilor să asculte muzică în timpul lecturării unei cărți, sau chiar să asculte o carte audio (audiobook). În plus, motorul unic Text-to-Speech poate citi o carte cu o pronunție precisă, fiind astfel benefic utilizatorilor care se află la volan sau în medii zgomotoase.

Spre deosebire de alte dispozitive e-book, modelele E6 și E101 folosesc funcția de recunoaștere a scrisului de mâna, permițând utilizatorilor să își însemneze pasaje selectate, calendare și notițe cu un stilou de rezonanță electromagnetică (EMR). Acest stilou dedicat previne greșelile care pot afecta suprafața ecranului. Varietatea dimensiunilor de scris și de șters ale stiloului face din e-book-ul Samsung un dispozitiv foarte comod pentru desenat și scris. E101, în particular, se laudă cu funcții adiționale, precum cele de caligrafie și editare (cut, copy și paste) prin sensibilitatea la apăsare.

Dispozitivele Samsung e-book sunt echipate și pentru a fi folosite cu ajutorul conexiunii wireless. Wi-Fi 802.11b/g permite utilizatorilor să descarce date, precum cărti sau ziare și să împartă informații cu alte dispozitive. Modelele Samsung E6 și E101 vor fi disponibile pe piață de la începutul lui 2010.