Microsoft sporește… natalitatea

Microsoft sporește... natalitatea

Project Natal devine tot mai popularAproximativ 80% dintre toți publisherii de jocuri lucrează în prezent la titluri legate de Proiectul Natal, a anunțat Robbie Bach, președintele diviziei de entertainment și dispozitive a Microsoft.

Șeful Xbox a declarat într-un interviu acordat CBC News la CES: „Unul dintre motivele care am arătat Natal la E3 — ceea ce este, de fapt, un pic riscant pentru că este o tehnologie nouă, foarte avansată și aflată într-un stadiu relativ incipient al dezvoltării — este faptul că doream ca publisherii terți să știe că este real și să le oferim kituri de dezvoltator pentru a putea începe lucrul. Deja cam 70% sau 80% dintre dezvoltatorii din întreaga lume lucrează la jocuri bazate pe Natal. Și studiourile cu care lucrăm noi direct sunt foarte concentrate pe asta. Vrem să avem câteva titluri de la Microsoft care să arate calea și apoi ne dorim întreaga putere a ecosistemului  de parteneri să vină cu multe idei noi, cu inovații și noi concepte. Jocurile Xbox nu vor dispărea; gândiți-vă la toate astea ca la ceva suplimentar”.

Bach  a mai spus că nu vede cum s-ar putea ajunge la o situație cum este cea a Nintendo Wii – unde publisherii au început să evite formatul pentru că nu le aduce suficiente profituri. El a explicat că diferența rezidă în filosofia de afaceri a celor două companii. Microsoft folosește publisherii direcți pentru a arăta calea și a genera inovație. După care sistemul îi avantajează pe terții dezolvatori.

„Nintendo, și nu vreau să fiu interpretați asta ca pe o lipsă de respect, are un model diferit. Ei fac cea mai mare parte din bani din jocuri produse direct de ei. Ceea ce este un model de business foarte bun dar diferit și îi afectează pe terții publisheri”, a explicat Bach.

Sursa: TechRadar