LG la IFA 2010: revolutia OLED

LG la IFA 2010: revolutia OLED

LG deschide o noua revolutie in domeniul home entertainment in cadrul IFA 2010, prin prezentarea televizoarelor OLED capabile sa redea 3D, a caror diagonala a ajuns deja la un confortabil 31 inci, cu o grosime de doar 0.29 cm, ceea ce reprezinta un record mondial pe acest segment. Spre deosebire de modelele cu tehnologie back-screen lighting, pixelii unui televizor OLED genereaza lumina proprie, ceea ce rezulta in culori umitoare, clare, cu cel mai intens negru. Cu o luminozitate de exceptie, televizoarele LG OLED completeaza elegant orice interior. Modelul OLED 3D de 31 de inci demonstreaza posibilitatile extraordinare ale tehnologiei 3D pe acest tip de televizoare. Noul televizor OLED LG are o rezolutie full HD de 1920 x 1080 si o rata de contrast infinita. In plus, dispune de un suport inovativ demontabil ce poate fi instalat, mutat si reinstalat pe orice perete si la orice inaltime, fara a deteriora zona de montare/demontare.

In standul LG este prezent si primul televizor OLED al companiei, modelul 15EL9500. Desi are dimensiuni extrem de reduse, de doar 15,1 inci, 15EL9500 ofera imagini la calitatea exceptionala OLED si poate reda niveluri perfecte de negru, cu pana la 1,5 mai mult decat un televizor LCD normal. De asemenea, tehnologia OLED asigura o rata de refresh extrem de rapida si o functie care actionează impreuna cu TruMotion 100Hz, redand imagini mult mai dinamice, din care este eliminat complet efectul de blurare chiar si din cele mai rapide secvente.

Dar LG vine si cu o puternica serie de televizoare 3D FULL LED si cu plasma, ridicand experienta de vizionare 3D la un alt nivel. Varful de gama al seriei de televizoare 3D de la LG este noul LEX8, televizorul Full LED cel mai subtire (0.88 cm) si cu cea mai ingusta rama (1.25 cm). In premiera pentru industrie, noul LEX8 completeaza tehnologia LG Full LED backlighting cu tehnologia NANO lighting pentru a oferi cele mai luminoase si clare imagini. Noua serie include si modelul LEX9, cu cel mai mare ecran LED LCD de 72 de inci, alaturi de modelul LX9500, primul televizor 3D FULL LED din lume, care a fost prezentat in acest an, in cadrul CES, Las Vegas. In timp ce seria de televizoare 3D FULL LED incorporeaza o functie localizata de control al luminozitatii, pentru modelul LEX8, aceasta functie – denumita Micro Pixel Control – este cea mai avansata, oferind o gama variata si bogata de culori care creeaza imagini 3D foarte clare. Luminozitatea modelelor LEX8, LEX9 si LX9500 este completata de tehnologia TruMotion de 400 Hz, care ofera o rata de contrast ultra rapida a ecranului, pentru imagini 3D bine definite. Mai mult, datorita design-ului INFINIA al ramei, imaginile 3D par ca se desprind din ecran, oferind o experienta uimitoare de vizionare.

Alaturi de un model de televizor 3D cu plasma prototip, de 180 de inci, LG prezinta si modelul PX950N, primul model de plasma 3D si primul televizor din lume certificat 3D THX, cea mai inalta recunoastere pentru segmentul de televizoare pentru calitatea de cinema a imaginilor 3D. Calitatea ireprosabila a imaginilor 3D este realizata prin tehnologia Max Sub-field Driving de 600 Hz, care ofera o vizionare confortabila chiar si pentru cele mai rapide scene de actiune, in timp ce panelul LG 3D disperseaza lumina mai rapid, eliminand astfel blurarea. Mai mult, sistemul propriu de iluminare permite o largire a unghiului de vizionare, ceea ce permite utilizatorilor sa vizioneze imagini 3D complete, bine definite, din orice unghi ar privi, fie ca sunt asezati sau stau in picioare in living. Noul PX950N incorporeaza functia Multi Picture Format (MPF), care permite utilizatorilor sa isi conecteze la televizor camerele 3D si sa vizioneze imaginile in format 3D, direct pe ecran.

Televizoarele SMART prezentate de LG in cadrul IFA pornesc de la patru concepte de viata: Easy – exprima modul in care consumatorii pot accesa usor aplicatii si continut de pe un singur ecran; Fun – reprezinta aplicatiile practice si amuzante pentru consumatori, de la carti de colorat pentru copii, la cursuri de prim ajutor pentru adulti; More – exprima modul in care functia Media Link poate fi folosita pentru a sincroniza continutul online pe terminale smartphone, astfel incat vizualizarea filmelor si a programelor preferate se face cu usurinta; Better – demonstreaza rapiditatea accesarii directe a serviciilor online precum YouTube, Maxdonne, Orange si MLB.

Sistemele home theatre si playere Blu-ray 3D, reprezentate de modelele LG HX995TZ si HLX55W se constituie intr-o platforma perfecta pentru filme 3D, oferind si posibilitati de conexiune prin NetCast si DLNA. Varful de gama a sistemelor home theatre Blu-ray este HX995TZ, al carui design ce permite montarea pe perete, se incadreaza perfect in orice interior. Cu o putere de 1.100 de wati, HX995TZ ofera un sunet ireprosabil.

LG completeaza echipamentele video cu trei modele 3D atragatoare, HR550, BD590 si BX580. Alaturi de redarea discurilor Blu-ray, la aceeasi calitate, fie ca este vorba de 2D sau de 3D, modelul HR550 incorporeaza tunere DVB-T/C/S, eliminand cutiile digitale aditionale. Tunerele permit utilizatorilor sa inregistreze programe sau filme – inclusiv in format 3D – in timp ce vizioneaza un disc Blu-ray. Pentru acei utilizatori care nu au nevoie de un spatiu de stocare atat de mare, modelul LG BD590 ofera acelasi functii ca si HR550, cu exceptia HDD incorporat.

LG a prezentat si primul proiector 3D FULL HD din lume, care foloseste o singura lentila, cu procesor dual engine, modelul LG CF3D. Acesta poate proiecta imagini in format 2D sau 3D de peste 200 de inci. Tehnologia TruMotion de 100 Hz elimina blurarea imaginilor, in timp ce functia 3D Auto Picture Calibration creeaza luminozitatea si culorile perfecte, LG CF3D oferind astfel o imagine clara, bine definita. Proiectorul vine cu 6 perechi de ochelari pentru a permite utilizatorilor sa vizioneze confortabil proiectii 3D alaturi de prieteni sau familie.

Citește și: