LG Flatron M2280D: versatilitate de inalta calitate [Review]

LG Flatron M2280D: versatilitate de inalta calitate [Review]

monitor, televizor, TV tuner, monitor LG, monitor LG cu TV tuner incorporat, LG Flatron M2280D, LG Seria M80D, LG Flatron M2280D review, review

Daca arata ca un monitor si functioneaza ca un monitor pesemne ca e un monitor, nu? Ei bine, cu LG Flatron M2280D lucrurile nu sunt atat de simple precum par la o prima vedere. Pe acelasi rationament, faptul ca are TV tuner incorporat si poti vedea o multime de canale TV, inclusiv HD, il face un televizor, nu? Nu numai. Cel mai corect ar fi sa-l definesti drept dispozitiv de imagine, dar asta suna atat de sec incat, pe parcursul acestui review il voi numi generic monitor, pentru simplul motiv ca in acest moment se afla pe birou, nu este conectat la nici un cablu TV si afiseaza impecabil acest text si site-ul in care va aparea.

monitor, televizor, TV tuner, monitor LG, monitor LG cu TV tuner incorporat, LG Flatron M2280D, LG Seria M80D, LG Flatron M2280D review, review

Nu obisnuiesc sa pornesc monitorul dimineata cu telecomanda, dar cu M2280D nu prea am de ales intrucat, asa cum puteti constata si din poze, nu are nici un fel de butoane. Are in schimb senzori cu ajutorul carora poti accesa sistemul de meniuri, dar pentru asta trebuie in prealabil pornit si altfel decat cu telecomanda nu vad cum. Va aduceti aminte de filmele americane in care eroii, dupa ce hacuie cu un simplu amalgam de sunete de tastatura cele mai securizate sisteme ce controleaza armamentul atomic, sunt loviti brusc de o constinta ecologica si opresc calculatorul de la butonul monitorului? Ei bine, M2280D nu ar putea primi un rol in asemenea filme (ceea ce oricum ar fi fost cu foarte mult sub demnitatea sa) intrucat, cu toate ca semnul de pornit/oprit apare in dreapta jos, eu unul nu l-am putut convinge sa faca ceva, oricum l-as fi atins. Asa ca telecomanda ramane esentiala in operarea acestui dispozitiv, cel putin in cazul meu.

In regim de functionare TV, M2280D se comporta impecabil, gratie unui tuner performant incorporat. Fie ca este vorba de receptia posturilor care transmit aerian, fie ca este vorba de canale de Cable TV, inclusiv cele cu transmisie digitala prin cablu, monitorul (sau, in cazul asta televizorul) a redat perfect semnalul si este un televizor complet, cu toate functiile la care te-ai astepta de la un televizor.

monitor, televizor, TV tuner, monitor LG, monitor LG cu TV tuner incorporat, LG Flatron M2280D, LG Seria M80D, LG Flatron M2280D review, review

Dar M2280D este si un monitor excelent, cu o rezolutie FullHD care permite redarea optima a filmelor high-definition sau a jocurilor video de ultima generatie. Imaginile afisate sunt foarte clare, cu culori intense si o luminozitate foarte buna, gratie tehnologiei LED pe care o utilizeaza. Comparativ cu un monitor standard, chiar si unul extrem de performant, LG M2280D ofera mult mai mult, fiind nu doar un simplu periferic, ci un adevarat centru multimedia, potrivit pentru orice tip de divertisment digital. Mai mult, LG a incorporat in seria M80D si o serie de functii performante pentru a oferi cea mai buna calitate a imaginii, precum Auto Bright, care ajusteaza in mod automat nivelul luminozitatii ecranului in functie de lumina ambientala si de continutul vizualizat. Aceste functii elimina senzatia de ochi obositi, si, in plus, reduce sensibil consumul de energie, comparativ cu un monitor obisnuit.

monitor, televizor, TV tuner, monitor LG, monitor LG cu TV tuner incorporat, LG Flatron M2280D, LG Seria M80D, LG Flatron M2280D review, review

Versatilitatea deosebita a acestui monitor il face ideal pentru o multime de scenarii de utilizare, de la aplicatiile uzuale din mediul de afaceri, pana la divertisment de cea mai buna calitate. Conectica excelenta acopera cam tot, dar cel mai probabil HDMI si D-sub vor fi conexiunile cel mai frecvent folosite, asigurand compatibilitatea cu aproape orice dispozitiv, de la console de jocuri, la DVD playere si, desigur, PC-uri.

Boxele incorporate se aud foarte bine, iar sunetul este redat cu claritate. In lipsa unei conexiuni HDMI, care transporta si sunet, semnalul audio poate fi adus si prin intermediul clasicilor conectori de tip RCA.

monitor, televizor, TV tuner, monitor LG, monitor LG cu TV tuner incorporat, LG Flatron M2280D, LG Seria M80D, LG Flatron M2280D review, review

Designul sobru si elegant, intr-o nuanta de negru stralucitor, este un alt element care confera versatilitate intregii serii M80D, monitoarele fiind foarte usor de integrat in orice ambient modern. De remarcat profilul foarte suplu al acestui monitor, ceea ce va duce la o considerabila economie de spatiu pe un birou. Exista insa si posibilitatea montarii monitorului direct pe un perete, iar unghiul de vizualizare generos ofera imagini bune, oricare va fi modalitatea de montare pe care o preferi.

O mentiune speciala pentru telecomanda, care nu este excesiv de incarcata si permite un reglaj foare comod al optiunilor disponibile, tastele fiind amplasate ergonomic si intuitiv, motiv pentru care probabil ca nu prea vei avea de ce sa citesti cartea tehnica pentru a te prinde ce face fiecare.

Meniurile sunt simplu de folosit, cu icon-uri mari si clare si posibilitati multiple de personalizare. Pentru setari rapide ale imaginii exista si o optiune Quick Menu care afiseaza principalele setari sub forma unei rozete foarte usor de folosit. Ai la dispozitie mai multe moduri de imagine pre-setate, dar poti trece printr-un wizard detaliat pentru a obtine propriile tale setari.

LG Flatron M2280D este o solutie versatila, care poate acoperi cu succes orice nevoi de imagine si nu ma refer aici doar la imaginile afisate. Poate deveni foarte usor centrul sistemului tau de divertisment, avand abilitatea de a-si forma un ecositem foarte variat de dispozitive la care se poate conecta. Monitorul pe care l-am avut la test a avut diagonala de 21,5 inci, dimensiune perfecta pentru un birou, dar seria M80D include diagonale incepand cu 20 de inci si pana la la 27 de inci. Poate diagonala maxima nu este suficient de mare pentru a inlocui televizorul mare din sufragerie, dar in orice alta camera un M80D va atrage, irezistibil, toate privirile.

Specificatii seria M80D:
Diagonale: 20 inci, 21,5 inci, 23 inci si 27 inci
Megarata de contrast
Timp de raspuns: 5ms
Luminozitate: 250 nits
Unghi de vizualizare: 170/160
Interfata: D-sub, HDMI x 2
Tuner TV digital MPEG4