Leica vinde M9, camera de 7.000 dolari

Leica vinde M9, camera de 7.000 dolari

[galleria]

Dispui de 7.000 de dolari și nu ai ce face cu ei? Atunci poate vrei să faci o precomandă pentru noua cameră foto M9 a celor de la Leica. În prezent considerat cel mai mic full frame digital shooter, cu dimensiuni de 139 x 37 x 80 mm și o greutate de 585 grame, camera dispune de un senzor CCD creat special de Kodak, cu o rezoluție de 18 megapixeli.

Camera de tip rangfinder digital cu obiective interschimbabile are un zgomot de imagine redus, iar sistemul „viewfinder” oferă o imagine clară a persoanei fotografiate și garantează o focalizare a imaginii precisă și rapidă. Obturatorul metalic și silențios este controlat de un microprocesor, permite deplasare în plan vertical și atinge viteze de 32s – 1/4000s (mod A) și 8s – 1/4000s + B (mod M). Pentru transferul de date, poți folosi interfaţa mini-USB 2.0 High-Speed.

Aparatul are corpul turnat din magneziu și acoperit cu piele sintetică, iar plăcile superioare și inferioare sunt din alama. Alimentarea se face cu ajutorul unei baterii Li-Ion de 3.7V și 1.900 mAh.

Dacă te gândești să faci o asemenea achiziție, trebuie să ții cont și de faptul că, în schimbul acestei sume de patru cifre, nu vei beneficia și de lentile, care se comercializează separat. De asemenea, dacă nu ai, va trebui sa cumperi un mediu de stocare, camera suportând card-uri SD de până la 2GB și SDHC de maxim 32G.


Sursa: I4u

Etichete: