03 iun. 2010 | 16:51

La ce ai renunta pentru un telefon dual-SIM?

ACTUALITATE
La ce ai renunta pentru un telefon dual-SIM?

C1Nokia a prezentat noua serie C de telefoane mobile, atentia fiind indreptata asupra modelelor C1 si C2, care, desi nu au ca principal target persoanele cu o viata activa pe net, prezinta un element destul de cautat: sunt dual-SIM. De fapt C1 este double-SIM, iar C2 este dual-SIM.

Solutia double SIM inseamna ca ”prin accesarea unui buton, utilizatorul poate schimba SIM-ul de pe care opereaza”. In cazul telefoanelor „dual-SIM”, ambele cartele pot fi active simultan.

Sistemul de operare al celor doua telefoane este S40, si desi nu va exista 3G, vor dispune de Bluetooth si camera VGA. De fapt, au doar functionalitatile necesare pentru un dispozitiv low-end: microSD card slot, media player si radio FM. Pentru a se vedea ca provine din aceste timpuri (si nu e un terminal produs acum cativa ani), C2 beneficiaza si de Ovi Mail, chat si web browser. Iar C1 se poate mandri cu prezenta unei lanterne incorporata.c2

Noroc de viata bateriei care poate rezista pana la 6 saptamani (C1) sau pana la 16 zile (C2) fara a fi reincarcata. Si la ce ofera, normal ca nici preturile nu puteau depasi 30 euro (in cazul C1), respectiv 45 euro pentru C2 (daca vrei acces la Internet, platesti mai mult).

Telefoanele vor fi disponibile pana la sfarsitul acestui an, astfel incat daca erati dispusi sa renuntati la confortul unui smartphone in favoarea unui telefon dual-SIM (sau double-SIM), acum aveti ocazia.