iPhone CDMA, prin colaborarea Apple cu Qualcomm

, 30 Sep, 09:54

Urmatoarele generatii de iPhone si iPad se vor putea conecta atat la retelele CDMA/EVDO, cat si la cele UMTS/HSPA, datorita integrarii chip-urilor produse de Qualcomm, potrivit zvonurilor.

Se pare ca Qualcomm a inceput deja pregatirile pentru colaborarea cu Apple, estimandu-se ca in decembrie compania va initia productia de masa: milioane de chip-uri pentru un update al iPhone 4, care se poate conecta la retelele CDMA. Concret, acest lucru inseamna o expansiune a Apple in Statele Unite, telefonul putand fi distribuit si la competitorii AT&T, Sprint si Verizon. Unii analisti vorbesc de faptul ca iPhone-ul CMDA ar putea fi introdus in prima jumatate a anului viitor.

Se cunosc deja si companiile ce vor produce restul componentelor: procesorul vine de la Samsung, chip-ul Wi-Fi de la Marvell, memoriile flash de la Intel, controller-ul touch screen – Broadcom, chip audio – Wolfson, Bluetooth de la CSR si managementul energiei de la TI.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail