Intel va produce tablete multitasking

Intel va produce tablete multitasking

intel-tablet-eden

Apple are toate sansele sa constate, in viitorul apropiat, cum un nou furnizor major pentru produsele sale devine competitor direct, dupa ce un executiv al Intel a anuntat intentia ferma a corporatiei de a intra pe piata tabletelor.

Iar primul design serios de tableta de la Intel isi va face debutul la Computex, in luna iunie. „Oamenii ma tot intreaba daca intentia noastra de a participa pe piata tabletelor este serioasa. Ei bine, raspunsul este da si mesajul este: fiti cu ochii pe Computex”, a declarat vice-presedintele Intel Mooly Eden, seful grupului pentru clienti al corporatiei, in cadrul unei intalniri a investitorilor Intel ce a avut loc ieri.

Intel vede un avantaj net pentru orice dispozitiv bazat pe viitorul procesor Atom dual-core pentru netbook-uri si tablete, intrucat „oamenii vor multitasking, asa ca vom livra procesoare dual-core care sa permita executarea de sarcini in paralel”, a adaugat Eden.

CEO-ul lui Intel, Paul Otellini, a remarcat si el, in discursul de deschidere a evenimentului, ca piata tabletelor este de asteptat sa creasca undeva intre 73 si 88 de procente anual si ca, in viitoriii ani, livrarile anuale de tablete ar putea atinge 50-60 de milioane de unitati.

Pe baza prezentarilor expuse in cadrul evenimentului pare destul de evident ca Intel este pregatita sa duca tehnologia Atom la un nou nivel, prin intermediul unor design-uri dual-core eficiente din punct de vedere energetic, create sprecial pentru netbook-uri sau tablete de inalta performanta. Presupunand ca Intel va mentine sub control consumul energetic al noilor procesoare, la o valoare apropiata de cea a Atom-urilor single-core folosite azi in aproape toate netbook-urile de pe piata, asta ar deschide calea catre o serie de tablete extrem de atractive, care sa poata rula Windows 7, Google Android sau Moblin, softul Intel bazat pe Linux.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: