Intel va produce tablete multitasking

Intel va produce tablete multitasking

intel-tablet-eden

Apple are toate sansele sa constate, in viitorul apropiat, cum un nou furnizor major pentru produsele sale devine competitor direct, dupa ce un executiv al Intel a anuntat intentia ferma a corporatiei de a intra pe piata tabletelor.

Iar primul design serios de tableta de la Intel isi va face debutul la Computex, in luna iunie. „Oamenii ma tot intreaba daca intentia noastra de a participa pe piata tabletelor este serioasa. Ei bine, raspunsul este da si mesajul este: fiti cu ochii pe Computex”, a declarat vice-presedintele Intel Mooly Eden, seful grupului pentru clienti al corporatiei, in cadrul unei intalniri a investitorilor Intel ce a avut loc ieri.

Intel vede un avantaj net pentru orice dispozitiv bazat pe viitorul procesor Atom dual-core pentru netbook-uri si tablete, intrucat „oamenii vor multitasking, asa ca vom livra procesoare dual-core care sa permita executarea de sarcini in paralel”, a adaugat Eden.

CEO-ul lui Intel, Paul Otellini, a remarcat si el, in discursul de deschidere a evenimentului, ca piata tabletelor este de asteptat sa creasca undeva intre 73 si 88 de procente anual si ca, in viitoriii ani, livrarile anuale de tablete ar putea atinge 50-60 de milioane de unitati.

Pe baza prezentarilor expuse in cadrul evenimentului pare destul de evident ca Intel este pregatita sa duca tehnologia Atom la un nou nivel, prin intermediul unor design-uri dual-core eficiente din punct de vedere energetic, create sprecial pentru netbook-uri sau tablete de inalta performanta. Presupunand ca Intel va mentine sub control consumul energetic al noilor procesoare, la o valoare apropiata de cea a Atom-urilor single-core folosite azi in aproape toate netbook-urile de pe piata, asta ar deschide calea catre o serie de tablete extrem de atractive, care sa poata rula Windows 7, Google Android sau Moblin, softul Intel bazat pe Linux.

Citește și:
Etichete: