Intel isi cumpara divizie wireless

Intel isi cumpara divizie wireless

Stim deja ca Intel vrea sa patrunda tare pe segmentul tabletelor, al notebook-urilor si al telefoanelor de ultima generatie bazate pe procesoare Atom, produse pentru care conectivitatea wireless este esentiala. Noutatea consta in faptul ca producatorul de componente IT nu a vrut sa depinda de nicio alta companie la acest capitol, astfel incat a bagat mana adanc in buzunar si a scos 1,4 miliarde de dolari pentru achizitionarea diviziei wireless a Infineon.

Iar daca numele de Infineon nu va spune nimic la prima vedere, atunci va destainuim faptul ca ei au adus 3G-ul in produsele Apple.

Potrivit oficialilor Intel, tranzactia va fi finalizata pana cel mai tarziu la inceputul lui 2011. Initial, noua divizia cumparata va functiona ca o entitate autonoma, fiind in drept sa isi serveasca fara nicio problema clientii deja existenti.

Tranzactia vine imediat dupa ce Intel a cumparat McAfee, lucru ce reflecta un efort concentrat din partea Intel de a elimina treptat dependenta de alte companii cand vine vorba atat de componenta hardware, cat si de cea software.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: