19 ian. 2010 | 18:14

Intel Core 2010 îți dă toate motivele pentru upgrade

ACTUALITATE
Intel Core 2010 îți dă toate motivele pentru upgrade

Westmere mobile platform with Kilmer Peak Wimax Wifi comboEști încă extrem de mulțumit de vechiul tău Core 2 Duo, aplicațiile încă zburdă, iar rezultatele în benchmark-uri nu te fac de rușine? Eh, dacă până acum n-ai fi avut impulsul de a face upgrade configurației din dotare, acum, odată cu lansarea generației 2010 Intel Core, vei  vrea cu siguranță să investești în calculatorul de acasă.

Intel a anunțat astăzi lansarea noii game de procesoare bazată pe tehnologia de 32 de nanometri, o premieră în sine, aceasta cuprinzând familiile Intel Core i7, i5 și i3. Momentul apariției pe piață al acestor noi procesoare este cum nu se poate mai potrivit în condițiile în care acestea se laudă nu numai cu performanțe extraordinare față de gama precedentă, dar și cu prețuri accesibile. Iar cireașa de pe tort vine odată cu anunțul că aceste soluții includ soluție de procesare grafcă de înaltă definiție în procesor. Cu alte cuvinte, vei împușca doi iepuri dintr-un foc.


Olaf Hoehne„Intel are plăcerea să prezinte astăzi în România unele dintre primele procesoare intuitive din lume – familia de procesoare 2010 Intel Core. Acestea sunt primele produse dedicate pieţei mainstream care integrează cea mai avansată tehnologie şi sunt disponibile la toate categoriile de preţ, utilizatorii români având astfel o ofertă mult mai variată din care pot alege un laptop sau un desktop potrivit necesităţilor”, a declarat Olaf Hoehne, Product Marketing Manager Intel.

Noile procesoare 2010 Intel Core sunt create pe baza procesului de fabricaţie pe 32 nm al companiei Intel, care include a doua generaţie de tranzistori cu poartă de metal şi constantă dielectrică ridicată. Această tehnică, împreună cu alte progrese realizate, ajută la creşterea vitezei computerului, diminuându-i în acelaşi timp consumul de energie.

Clarkdale LGAtop

Bazate pe microarhitectura premiată Intel, “Nehalem”, aceste noi procesoare pentru desktop, dispozitive mobile şi încorporate oferă un nivel ridicat de performanţă inteligentă pentru a reda şi edita muzică, jocuri, clipuri video, filme, fotografii, reţele sociale şi alte aplicaţii mainstream solicitante. În plus, laptop-urile ultra-subţiri cu o grosime mai mică de 2,5 cm, dotate cu noile procesoare 2010 Intel Core, oferă un echilibru excelent între performanţă, stil şi o durată de viaţă mare a bateriei.

Noile procesoare Core i7 şi Core i5 includ în plus Tehnologia Intel Turbo Boost, care oferă un nivel adaptabil de performanţă, corespunzător activităţilor de computing inteligent. Tehnologia Intel Turbo Boost accelerează în mod automat şi inteligent performanţa, printr-un proces dinamic de adaptare în funcţie de sarcină, pentru a oferi utilizatorilor o impulsionare imediată a puterii de calcul când au nevoie de aşa ceva. Tehnologia Intel Hyper-Threading , inclusă în procesoare Intel Core i7, Core i5 şi Core i3, asigură funcţionarea inteligentă în regim de multi-tasking, permiţând fiecărui nucleu de procesare să ruleze thread-uri multiple, ceea ce asigură utilizatorului un nivel excelent al performanţei şi al timpului de răspuns, completat de o eficienţă energetică de vârf, pentru momentele când mai multe sarcini sunt procesate simultan.

Westmere2Suportând toate noile procesoare 2010 Intel Core, Chipset-ul Intel 5 Series este prima soluţie single-chip a companiei. Acesta a evoluat de la stadiul de simplă conectare a componentelor până la furnizarea unei game întregi de inovaţii şi capabilităţi la nivel de platformă. Familia Intel Core este dotată şi cu tehnici de reducere a consumului de energie, precum cea numită de Intel “hurry up and get idle” (“lucrează mai repede şi intră în modul “idle”!) sau “HUGI”, care permite procesoarelor să îşi finalizeze rapid sarcinile, conservând astfel durata de viaţă a bateriei.

Noua familie de procesoare 2010 Intel Core este prima care integrează grafică în procesoarele PC mainstream. Cu Intel HD Graphics, procesoarele oferă caracteristici vizuale uluitoare şi redarea clipurilor video de înaltă definiţie (HD). De asemenea, aceasta este prima soluţie integrată din industrie care oferă un sistem audio home theater multi-channel Dolby TrueHD şi DTS Premium Suite. În plus, Intel HD Graphics suportă jocuri mainstream şi 3-D, fără a fi necesară adăugarea unei plăci video suplimentare, oferind şi un suport complet pentru noul sistem de operare Microsoft Windows 7.