Instalează un… dezinstalator

Instalează un… dezinstalator

RevoÎntreținerea unui computer nu-i lucru ușor și un pic de disciplină și prevedere te poate scuti de multe probleme ulterioare. Atunci când decizi să devii hărnicuț și să mai faci un pic de curățenie prin sistemul tău, fie pentru că nu mai ai spațiu și ești obligat, sau apleci, în sfârșit, urechea la sfaturile unora ca mine (trebuie să admit că mă cam obsedează ideea de a avea un sistem curat, updatat și optimizat), înainte de a te apuca să dezinstalezi din cohortele de demo-uri, playere de tot felul, programe culese de peste tot de pe web sau cu care te-ai trezit pe cap după cine știe ce instalare, ia o mică pauză și fă-ți un serviciu: instalează un program de… dezinstalare.

Chiar dacă sună straniu, așa ceva nu doar că există dar și funcționează foarte bine și elimină multe dintre frustrările dezinstalării. Pentru că nu tot ce ai instalat vreodată și-a făcut și link de dezinstalare și chiar dacă da, de multe ori se poate întâmpla să nu meargă. Și simpla ștergere a folderului de pe disc unde se afla programul nu te ajută prea mult decât dacă tot ce vrei este spațiu. La fiecare instalare pe care ai comis-o de-a lungul timpului au apărut noi intrări în regiștrii, care nu dispar doar pentru că ai șters fișierele. Windows-ul le va citi și va încerca să le execute pe toate la fiecare repornire, pierzând o grămadă de timp și irosind resurse, dacă nu cumva ajungi și la chestii mai grave în care vreun fișier orfan scăpat din cine știe ce instalare începe să intre în vreun conflict. Posibilități de a o da în bară sunt nelimitate.

Revo2Așa că, dacă tot faci curat în calculator, fă-o cum trebuie și s-ar putea să constați reale salturi de performanță după aia. Bineînțeles, vă voi recomanda Revo Uninstaller, iar inițiații știu deja că este unul dintre cele mai bune programe disponibile pentru astfel de sarcini, deși există și alternative dacă doriți să le căutați. Pentru mine Revo a făcut o treabă destul de bună până acum în varianta disponibilă gratuit, dar există și o variantă pro, cu beneficiile ei.

În linii mari, Revo nu doar rulează uninstaller-ul programului, ci caută pe disc și în regiștrii toate referințele și fișierele asociate cu programul de care vreți să scăpați. Nu durează mult, dar te poate scuti de multe belele pe viitor.  Din setări puteți decide dacă Revo trebuie să creeze și punte de restaurare a sistemului (implicit le creează și dacă aveți multe de dezinstalat o sa dureze mult mai mult așa). Programul  include și câteva unelte pentru optimizarea sistemului și ștergerea urmelor.


Descarcă Revo Uninstaller  de pe PlayTechCitește și: