HP Slate se intoarce la Windows 7

HP Slate se intoarce la Windows 7


Desi prin luna mai s-a vorbit despre faptul ca HP va renunta la sistemul de operare Windows 7 pentru mult asteptata sa tableta, in favoarea webOS sau Android, se pare ca zvonurile au fost neintemeiate.

HP Slate 500 va rula Windows 7 Home Premium si va dispune de un ecran tactil (cu support atat pentru multi-touch, cat si pentru utilizarea unui pen) cu diagonala de 8,9-inch, 2 camere web (fata si spate), processor Atom 1,6GHz si 1GB de RAM. Vom vedea daca se vor confirma zvonurile legate de implementarea acceleratorului Broadcom Crystal HD, care permite redarea fisierelor video 1080p.

Ne putem astepta insa ca HP sa isi schimbe iar optiunea, doar la achizitionarea Palm si-a aratat clar intentia de a dezvolta sistemul de operare webOS.

Pe de alta parte, Microsoft tine cu dintii de tabletele care au fost anuntate cu Windows 7, deoarece multe dintre companii au inceput sa treaca la Android, cauza principal a migrarii spre alte sisteme de operare fiind solicitarea de componente hardware care sa consume putina energie.

Un lucru este cert : razboiul tabletelor este de abia la inceput.

Sursa: PCWorld

Citește și: