HP pregateste tableta Hurricane cu webOS?

HP pregateste tableta Hurricane cu webOS?

HP SlateDupa mai putin de doua saptamani de la anuntul de cumparare Palm, apar vesti ca planurile HP de a lansa o tableta cu sistemul de operare s-ar putea concretiza mai repede decat ne asteptam, potrivit unor surse Examiner. Tableta bazata de platforma Palm va avea nume de cod Hurricane si ar putea fi gata chiar in aceasta vara. Deocamada nu se stiu detalii tehnice, dar se asteapta ca optiunea de cip Intel Atom sa fie abandonata in favoarea unui procesor ARM.

De curand, HP a renuntat la proiectul sau de tableta cu Windows 7 care trebuia sa devina un concurent mortal pentru noul iPad, mai ales ca aar fi suportat si videoclipuri realizate in Flash. Totusi, avand in vedere timpul scurt de dezvoltare a tabletei cu webOS, nu este exclus sa fie folosita o platforma aflata deja in lucru si modificata in conformitate cu noile planuri ale companiei. Renuntarea la proiectul Slate Windows 7 probabil ca va fi o lovitura zdravana data Microsoft, care ar fi avut astfel ocazia sa demonstreze puterea Windows 7 intr-un mediu touchscreen. Este foarte probabil ca cei de la HP sa nu fi fost multumiti durata de viata a bateriei si de performanta date de asemenea interfata.

Oricum, analistii din industrie sunt de parere ce sistemul webOS este mult mai promitator pentru o tableta, creand premisele aparitiei unei rivalitati reale.

Citește și:
Etichete: