07 sept. 2010 | 20:20

HomeGroup: vrei sau nu?

ACTUALITATE
HomeGroup: vrei sau nu?

HomeGroup este acea caracteristica din Windows 7 care in mod normal este folosita pentru partajarea fisierelor si imprimantelor intre PC-uri echipate cu Windows 7. Daca pana acum nu ai folosit niciodata aceasta caracteristica, sau ai un singur PC acasa, HomeGroup se poate dezactiva, pentru a elibera memoria blocata inutil si a scapa si de diversele chestii din Explorer asociate cu aceasta.

Windows 7, HomeGroup, dezactivare, aflare parola, tips & tricks, ponturi, trucuri, reactivare

Fara indoiala, functionalitatea HomeGroup este foarte OK daca ai nevoie sa partajezi fisiere sau imprimante, iar daca este posibil ca, ocazional, sa ai nevoie de asa ceva, citeste aceste randuri strict cu titlu informativ. Mai mult, daca folosesti HomeGroup doar ocazional s-ar putea sa nu mai stii exact de unde poti afla parola care ti se va cere la conectare. In poza alaturata poti vedea cum sa afli foarte simplu asta. De mentionat ca parola este cea stabilita de calculatorul care a generat reteaua, deci daca vrei sa conectezi laptopul la desktop si HomeGroup a fost creat de desktop, de acolo afli parola corecta, nu de la laptop.

Daca insa i-ai pus gand rau de mai demult lui HomeGroup si ti-a sticlit privirea cand ai descoperit acest post, primul pas este sa mergi la setari. Pentru asta deschide un Windows Explorer si click dreapta pe optiunea HomeGroup din panoul din stanga si click pe Change HomeGroup settings.

Windows 7, HomeGroup, dezactivare, aflare parola, tips & tricks, ponturi, trucuri, reactivare

In partea de jos a ferestrei care apare vei gasi optiunea Leave the homegroup, pe care faci click si apare apoi un mic vrajitor care vrea sa se asigure ca asta vrei. Convinge-l!

HomeGroup este deja dezactivat dar inca nu a disparut din Explorer. Pentru asta va trebui sa mergi la fereastra de administrare a serviciilor . Cel mai sinplu e sa tastezi services.msc in search box-ul din panoul Start, sau poti gasi asta si bantuind un pic prin Control Panel. Odata gasite serviciile, gaseste HomeGroup Listener si dublu-click pe el. Schimba Startup type in Disabled si fa click pe butonul Stop pentru a opri serviciul si ai scapat de HomeGroup din Windows Explorer.

Windows 7, HomeGroup, dezactivare, aflare parola, tips & tricks, ponturi, trucuri, reactivare

Daca te razgandesti, activeaza din nou serviciul pe Automatic si mergi la Control Panel –> Network and Internet, si apoi click pe HomeGroup si apoi creaza unul nou sau, eventual, intra intr-unul deja existent.