HDD-uri de 750GB pentru notebook-uri, de la Toshiba

, 25 Mar, 13:17

toshiba750gbnotebookToshiba vrea să facă afaceri pe piaţa de componente hard pentru notebook-uri. În acest sens, a lansat HDD-ul SATA ÎI MK7559GSXP, de 2,5-inch (6 cm) şi cu o capacitate de stocare a datelor de 750GB. Înălţimea nu depăşeşte 9,5mm, dimensiune standard a hard diskurilor destinate acestor dispozitive mobile.

Din punctul de vedere al consumului de putere, acesta este cu 14% mai mic decât în cazul HDD-ului de 640GB, ceea ce duce în final la o durată de viaţă mai lungă a bateriei între încărcări.

Viteză de rotaţie este de doar 5.400RPM, dar cele două platane şi densitatea crescută par a compensa neajunsul.

Toshiba intenţionează să producă din aprilie şi o serie de HDD-uri cu trei platane, numită MKxx59GSM, cu o înălţime puţin mai mare, de 12,5mm. Capacitatea de stocare a discurilor va fi de 750GB şi 1TB, potrivite pentru laptopurile care înlocuiesc sistemele desktop, unde inlatimea nu este o problemă. Viteza de rotaţia este aceeaşi, dar consumul de energie este ceva mai mare.


Sursa: Electronista

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail