14 ian. 2010 | 16:00

GPS-urile Garmin rezolvă personalizarea hărților

ACTUALITATE
 GPS-urile Garmin rezolvă personalizarea hărților

[galleria]

Garmin lansează navigatoarele GPS cu ecran tactil Oregon 450 și Oregon 450t, cele mai noi modele handheld outdoor din gama producătorului. Oregon 450 și Oregon 450t dispun de un ecran tactil color luminos, de 3 inch, utilizabil în orice condiții. Aceste dispozitive sunt rezistente la apă și pot fi utilizate cu mănuși. Deja compatibile cu formatul de cartografiere Garmin GB Discoverer, modelele 450/450t dispun de funcția Garmin Custom Maps, care permite afișarea și scalarea de hărți electronice sau tiparite direct de pe aparatul utilizatorului.

Tablourile de bord permit personalizarea informațiilor vizualizate pe ecranele selectate. Astfel, datele care sunt importante pentru utilizator vor fi afișate cand acesta le solicită. De exemplu, utilizatorul poate vedea date despre busolă pe pagină dedicată hărții sau poate combina informații despre altitudine și starea bateriei cu informații despre geocaching.

Oregon 450 și Oregon 450t includ, de asemenea, navigare rutabilă îmbunătățită, mult mai interesantă  pentru călători, cicliști și alergători. Când se navighează către o destinație pe un traseu activ, utilizatorii vor vedea schimbarile din elevație care vor urma, dar și cele care au trecut. Punctele intermediare și alte locatii importante de-a lungul traseului activ, precum punctul de pornire, cel de sfârșit, punctele de elevație înalte și joase, apar acum pe hartă și pe paginile traseului activ.

Noile dispozitive Oregon includ de asemenea un altimetru barometric, geocaching electronic și posibilitatea de schimb wireless de trasee, puncte intermediare, rute și puncte geocache cu alte dispozitive compatibile, precum Oregon, Dakota, Colorado și Foreterex.

Dispozitivele mai dispun de conectivitate USB de mare viteză pentru transferurile rapide de date cartografice cu un calculator, navigare foto și o busolă electronică în trei axe, care indică poziția chiar și atunci când utilizatorul este în repaus. Garmin Oregon 450t va fi disponibil în România în primul trimestru al acestui an la un preț de aproximativ 1.900 lei.