Gmail lanseaza Priority Inbox

Gmail lanseaza Priority Inbox

Indiferent de sistemul de e-mail pe care il folosesti, sortarea mesajelor nu este o treaba prea placuta, mai ales daca nu ai un filtru bun de spam. Motiv pentru care orice mana de ajutor este binevenita, iar Gmail tocmai ne-a intins una, odata cu lansarea unei noi carateristici numita Priority Inbox. Aceasta nu doar sorteaza automat mesajele din inbox, dar poate fi si antrenata pentru ca, in timp, sa recunoasca mesajele importante, pe baza mesajelor pe care le citesti sau la care replici.

Daca esti utilizator de Gmail, nu doar ca ai parte de unul dintre cele mai bune filtre de spam, dar probabil ca ai primit deja invitatia de a folosi noua caracteristica. In caz ca nu ai primit inca sau ai declinat oferta sau folosesti alt sistem de e-mail, in cele ce urmeaza vezi ce ai ratat sau ce ai putea obtine.

Mesajele e-mail nu sunt toate bune sau rele, iar dupa filtrarea spam-ului vor ramane acele mesaje pe care vrei sau trebuie sa le citesti sau sa le raspunzi, dar si o serie de mesaje care se afla intr-o zona gri, intre spam si un mesaj adevarat. Este vorba de asa-numitele mesaje bacn (se pronunta bacon), in care intra reclame primite in premiera sau newslettere la care ai subscris din curiozitate si pe care trebuie sa decizi in ce categorie le vei incadra. Gmail te poate ajuta sa separi mesajele importante de cele pe care le poti citi si mai tarziu, avand grija nu doar de bacn, ci si de celelalte mesaje din inbox.

Noua carateristica monitorizeaza modul in care interactionezi cu mesajele si cei care le-au trimis, apoi iti afiseaza ce este mai important, pe baza acestor informatii. Daca ceva nu pare in regula sau daca Gmail o da rau de tot in bara, poti seta chiar tu prioritatea respectivului mesaj.

Priority Inbox este inca in stadiu beta si este oferita gradual, pe parcursul mai multor zile, asa ca daca inca nu ai primit invitatia, ai rabdare pana cand apare un New! Priority Inbox in coltul din dreapta sus al inbox-ului.


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: