Firegard: tehnologia în sprijinul pompierilor

Firegard: tehnologia în sprijinul pompierilor

[galleria]

Puteam să jur că am omorât un astfel de alien în Mass Effect 2, dar designer-ul spune că avem de-a face cu un robot bun, care luptă cu focul şi îi ajută pe pompieri, nu îi ucide.

Adevărul este că pompierii ignoră de cele mai multe ori pericolele iscate în lupta cu flăcările pentru a salva vieţi şi bunuri. Dar ce este de făcut atunci când nici măcar ei nu pot interveni, din cauza clădirilor pe punct de prăbuşire? Pot apela la Firegard, un robot construit anume pentru asemenea situaţii.
Roboţelul, deşi arată ca un dispozitiv folosit de spioni în cele mai noi jocuri, are rolul de a reduce expunerea pompierior la diverse pericole în situaţiile încordate, fiind capabil să funcţioneze în cele mai precare condiţii şi cele mai înguste zone. Concret, Firegard înregistrează imagini şi detectează diferite informaţii (temperatură, densitate etc.) prin intermediul unei camere şi a unor senzori incorporaţi, care micşorează (poate în unele cazuri elimină în totalitate) riscurile la care se expun pompierii.


Sursa: Gizmodo

Etichete: