Facelift pentru Facebook

Facelift pentru Facebook

facebooksilverlightbeta

Dacă folosești Windows Update, probabil că ai observat chestia aia care se numește Silverlight. Sincer, până zilele trecute nu i-am dat prea mare atenție și nici nu mă prinsesem ce anume face exact. Bănuiam că îl ajută pe Internet Explorer să facă ceva ce nu voi ști niciodată pentru că folosesc Firefox. Dar am descoperit o excelentă aplicație care are rolul de client aproape perfect pentru Facebook și care se bazează pe, ați ghicit, Silverlight. Mai precis pe versiunea 4 beta a acestuia, aplicația fiind un demo pe care Microsoft l-a folosit în noiembrie trecut pentru a arăta capabilitățile tehnologiei.

Ei bine acel demo este de acum disponibil pentru download și rade dintr-un foc toate eforturile mele de a găsi un skin acceptabil pentru Facebook pe Stylish. Este o aplicație out-of-browser care însă oferă aproape tot ce ți-ai putea dori de la Facebook. Tot săpând pe lângă ea, am descoperit că nu e primul astfel de client Facebook, bazat pe Silverlight. Exista deja FishBowl, o aplicație optimizată pentru Wndows 7, dar care merge și pe Vista sau XP, și care a fost lansată exact după demo-ul cu pricina din noiembrie, dar cu care nu seamănă chiar deloc, ceea ce a confuzat destulă lume.

Oricum aplicația arată foarte, foarte bine și are un excelent mecanism de integrare a fotografiilor cu fluxul de știri de pe Facebook. Iar vizionarea fotografiilor se pare că este cea mai intens folosită dintre capabilitățile Silverlight, însă și restul secțiunilor din Facebook sunt integrate foarte OK cu interfața  — poți vedea propriul news feed, feed-urile prietenilor, profile și chiar și inboxul personal. Poți vedea o listă a evenimentelor dar paginile individuale ale evenimentelor nu sunt integrate, dar un click te duce la pagina respectiva în browserul pe care îl folosești de obicei. Nu merge chat-ul, dacă foloseai așa ceva pe Facebook.

Sigur aplicația are și câteva bug-uri minore, dar se află încă într-o fază de „developer preview”, așa că pot fi trecute cu vederea. Care vedere va fi, însă, încântată de tot restul.

Pentru a instala Microsoft Silverlight 4 Beta Client for Facebook, tot ce ai de făcut este să dai un click aici.

Dacă vrei să faci o comparație, poți instala și FishBowl de aici.

Sursa: Lifehacker

Etichete: