Facebook Places: chiar vrei asta?

Facebook Places: chiar vrei asta?

Nu stiu de ce tot aflu din alte parti ce vraji a mai facut Facebook, si mai ales acele vraji care imi afecteaza functionalitatea contului, in moduri pe care chiar nu le banuiam. Fie am bifat prea multe chestii pe la setari, fie prea putine, cert e ca nu prea aflu de pe contul meu de Facebook despre schimbari, ci din terte surse, cel mai frecvent de pe site-uri care se ocupa cu tweak-ingul, pentru ca de multe ori ce face Facebook-ul cu contul tau ai vrea sa poti desface, eventual.

O astfel de „surpriza” din partea Facebook este Places, care iti permite tie si prietenilor tai sa faci check in in diverse locatii, in stilul Foursquare, ceea ce inseamna ca oricine poate afla unde esti, in orice moment. Daca preferi ca locatia in care te afli sa nu devina informatie publica, sau macar sa nu fie data publicitatii de oricare dintre prietenii tai, vei afla mai jos ce trebuie sa faci. De ce anume trebuie sa faci ceva pentru a-ti mentine intimitatea pe Facebook este o alta discutie…

Iar daca nu-ti dai seama de implicatiile pe care le poate avea postarea locatiei in care te afli, in timp real, da o raita pe la PleaseRobMe. Nu stiu daca ai nostri sunt atat de sofisticati, dar nici nu vreau sa stiu. Desigur, pentru unii postarea locatiei in care se afla poate aduce si avantaje. Dar Facebook, ca de obicei, presupune ca vrei tot ce le trece lor prin cap si nu te prea lasa sa optezi pentru ceva nou, pe care daca nu-l vrei trebuie sa-l dezactivezi tu din setari (macar poti face asta). Asta, bineinteles, daca afli de noua caracteristica, pentru ca ei probabil presupun ca fiecare utilizator si-a facut o adevarata religie din a bantui pe toate paginile Facebook zilnic.

In sfarsit, mai bine sa trecem la tweak-uit ca sa nu ne enervam mai tare:

1) Log in. Din meniul Account alege Privacy Settings. vei obtine ceva ca in poza alaturata. Click pe Custom (daca nu este deja selectata optiunea) si apoi pe linkul Customize settings.

Facebook, intimitate, intimitate pe Facebook, Facebook Places, Places, locatie, locatie dezvaluita, dezactivare, dezactivare Places, dezactivare Facebook Places, Tips & Tricks

2) In zona „Things I Share„, in josul sectiunii sunt doua optiuni de schimbat. Implicit, „Places I check in” ar trebui sa fie setata sa fie vizibila doar prietenilor. Foloseste meniul drop down daca vrei sa schimbi limitarile, iar din Custom poti seta optiunea „Only Me„, care este maximum de intimitate pe care il poti obtine. Mai jos ai „Include me in ‘People Here Now’ after I check in„, care este activata implicit. Asta va permite oamenilor sa afle ca esti la o anumita locatie fie prin pagina respectivei locatii sau atunci cand cauta contacte din apropierea lor. Debifeaza „Enable” daca nu vrei asta.

Facebook, intimitate, intimitate pe Facebook, Facebook Places, Places, locatie, locatie dezvaluita, dezactivare, dezactivare Places, dezactivare Facebook Places, Tips & Tricks

3) In final, si poate cel mai important, daca nu vrei ca prietenii tai sa-ti faca check in in diverse locuri, dezvaluindu-ti locatia, mergi mai jos la „Things Others Share” si gaseste „Friends can check me in to Places„. Asigura-te ca e setata pe „Disabled„, chiar daca implicit nu apare nimic setat acolo. Astfel poti evita glume proaste in care te trezesti cu check in in cine stie ce club (eventual mai decoltat) iar sotia/prietena te cauta cu lumanarea pe Facebook. Si cine stie ce alte glumite de-astea se mai pot face, daca vreunul dintre prietenii tai are prea mult timp liber pe care si-l petrece pe Facebook.

Facebook, intimitate, intimitate pe Facebook, Facebook Places, Places, locatie, locatie dezvaluita, dezactivare, dezactivare Places, dezactivare Facebook Places, Tips & Tricks

Din fericire, gata! Daca de opt-in cei de la Facebook nu se prea sinchisesc, macar nu-si bat joc de opt-out, asa ca, daca voiai sa scapi de Places, acum te poti relaxa. Daca nu, nu pricep de ce ai citit acest post pana aici.

Sursa: Lifehacker

Citește și: