Evrika! Telefonul Google Nexus One există oficial

Evrika! Telefonul Google Nexus One există oficial

[galleria]

După luni de zile de suspans, cei de la Google au prezentat telefon mobil Nexus One în cadrul unei conferințe de presă. Asemeni lui G1 și Nexus One a fost fabricat sub îndrumarea inginerilor de la HTC.

Prin urmare, noul „HTC” Google Nexus One vine dotat cu un ecran AMOLED care măsoară 3,7 inch și are o rezoluție de invidiat de 480 x 800 pixeli. Lista bunătăților pregătite de Google continuă cu deja celebrul procesor Snapdragon de 1 Ghz, iar pentru a face „senzație”  la capitolul design, Nexus One are o carcasă îmbrăcată în teflon.

Printre specificațiile tehnice ale noului telefon mobil marca Google se numără conectivitate 3G și Wi-Fi și o nouă versiune a sistemului de operare Android, varianta 2.1 care aduce cu sine o serie de îmbunătățiri precum: cinci panouri ale ecranului principal, widget-uri noi, wallpaper dinamic care se schimbă la atingerea ecranului tactil sau meniu în 3D.

Telefonul mobil Google Nexus One va fi distribuit chiar de Google, dar va fi disponibil și prin operatorii de telefonie mobilă. În prezent, dispozitivul poate fi cumparat din magazinele T-Mobile din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Singapore și Hong Kong la prețul de 529 $.

Din primăvara acestui an, americanii vor putea să-l achizitioneze pe Nexus One și din rețeaua Verizon, iar tot în aceeași perioadă europenilor le va fi furnizat telefonul de către operatorul Vodafone.


Sursa: GSMArena