Consolele Nintendo 3DS – tehnologia ecranului

, 02 Apr, 13:50

3ddisplay

Nintendo a anunţat de curând că va lansa în acest an consola de jocuri portabilă 3DS, capabilă de 3D fără a avea nevoie de ochelari. Pentru aceste efecte vizuale, se pare că ecranul realizat de Hitachi şi Sharp va avea o diagonală de 3,4-inch şi o rezoluţie de 480×854 pixeli şi va folosi un sistem de barieră paralaxă. Asta înseamnă că tehnologia se bazează pe schimbarea aparentă a poziţiei unui punct depărtat datorită deplasării reale a ochiului observatorului.

Ecranul Nintendo 3DS creează 3D-ul prin folosirea unor serii de crăpături verticale în cadrul unui display LCD obişnuit, ce transmit o lumina directă ambilor ochi. Luminozitatea este de 500nit, contrast de 1.000:1, fiind disponibil cu sau fără touchscreen.

Versiunea de ecran fără touch intră prima în producţia de masă, înainte de venirea verii, nefiind menţionată nicio data despre producţia variantelor cu ecrane tactile.


Sursa: Engadget

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail