DRM-ul lui Ubisoft a fost spart de hackeri

DRM-ul lui Ubisoft a fost spart de hackeri

acIIpc

Soluția permanenta gasita de Ubisoft pentru managementul drepturilor digitale (DRM, pe romaneste) si denumită pompos „Online Services Network” a fost deja rezolvată de hackerii din grupul Skid Row si hack-ul este disponibil pe site-urile de sharing peer-to-peer, anunta Cnet.

Acest DRM, aplicat deja tuturor jocurilor produse de Ubisoft, presupune ca gamerii sa aiba o conexiune constanta la internet pentru a-si putea juca jocurile, ceea ce a generat un imens val de nemultumiri, asa ca rezolvarea sa de catre vreun hacker era oricum era o simpla chestiune de timp.

S-a intamplat la titlul Assassin’s Creed 2, versiunea pentru PC, lansat luna trecuta. Skid Row a reusit inlaturarea totala a DRM-ului, prin simpla inlocuire a executabilului jocului cu o versiune modificata.

In fisierul „readme”, Skid Row i-a avertizat pe ceilalti hackeri ca metodele sale nu pot fi aflate prin reversed engineering, ca o masura de protectie fata de grupurile de hackeri rivale si fata de Ubisoft, desigur.

Skid Row i-a lasat si un biletel lui Ubisoft, in care ii sugereaza sa o mai lase cu DRM-ul si sa se concentreze mai mult pe gameplay:
„Thank you Ubisoft, this was quiete [sic] a challenge for us, but nothing stops the leading force from doing what we do. Next time focus on the game and not on the DRM. It was probably horrible for all legit users. We just make their lifes [sic] easier.”

Citește și: