Doar 2% dintre utilizatorii de telefoane mobile descarca muzica de pe magazinele online integrate

Doar 2% dintre utilizatorii de telefoane mobile descarca muzica de pe magazinele online integrate

relaxed-young-woman-listening-musicDin numarul de telefoane mobile aflate in uz, 24% sunt folosite ca music player si doar 2% includ muzica descarcata direct de pe magazinele online disponibile pe fiecare dispozitiv in parte. Restul de 22% includ melodii descarcate direct din calculator sau prin intermediul unei aplicatii pentru sincronizare, precum iTunes, potrivit unui studiu realizat de comScore.

Aceste rezultate reprezinta un mare dezavantaj pentru producatorii de telefoane mobile, fiind nevoiti sa isi schimbe strategia de vanzari. Spre exemplu, in prezent Nokia a dezvoltat si un client desktop, desi isi indreapta atentia catre Ovi Music si Comes With Music pentru descarcarea de melodii. Iar Apple pune la dispozitia utilizatorilor de iPhone/iPod touch magazinul propriu (AppStore) online, bazat totusi pe aplicatia instalabila pe calculator iTunes.

Studiul a atins si alte segmente, care reflecta comportamentul utilizatorilor de telefoane mobile. Astfel, daca era de asteptat ca peste 82% dintre participantii europeni la studiu sa trimita frecvent mesaje text, surpriza a venit din partea faptului ca numai 35% incarca aplicatii pe telefoane mobile si doar 25% intra pe net, pentru browsing.


Sursa: Electronista

Citește și:
Etichete: