17 iun. 2010 | 14:05

Dileme nerezolvate in legatura cu Nintendo 3DS

ACTUALITATE
Dileme nerezolvate in legatura cu Nintendo 3DS


Desi consola 3DS a celor de la Nintendo a fost prezentata official la E3, exista inca numeroase intrebari care au ramas fara raspuns. Iar cele mai importante, sintetizate de cei de la CrunchGear , sunt urmatoarele:

1. Care va fi pretul?

Aceasta intrebare sta pe buzele tuturor, alaturi de cea legata de data de lansare. Desi toata lumea de abia astepta o consola 3D, totusi Nintendo ar trebui sa nu depaseasca un prag financiar, de 200$. Desi din zvonuri se aude ceva de 249$ sau mai mult.

PSP-ul este un exemplu cat se poate de elocvent in acest caz: desi la lansare prezenta o grafica impecabila si era mai mult decat o consola, totusi, pretul ridicat de pornire, de 250$, i-a facut pe multi sa se indrepte catre mai ieftinele DS-uri de la Nintendo.

2. Componenta hardware

Nintendo nu a vorbit niciodata despre componenta hardware a consolelor, de parca nimanui nu i-ar pasa de ce contin la interior. Potrivit celor care au avut ocazia sa incerce noul 3DS, se vede din primele minute de joc ca sistemul este mai puternic ca niciodata. Si interesant ar fi sa se faca public cipul graphic, nefiind atat de interesanta prezentarea procesorului ARM9 133 MHz si a memoriei RAM de 16MB.

3. Durata bateriei

Stim ca 3DS isi ia current de la baterii lithium-ion. Dar cat se va bucura utilizatorul de joc neintrerupt? Daca este sa ne uitam la modelul DSi, acesta ofera 10 ore de functionare intre reincarcari. Teoretic, 3DS face parte dintr-o noua generatie, ceea ce inseamna ca ar trebui sa fie mai performanta si la acest capitol.

4. Implicarea Hollywood

Am aflat ca 3DS poate reda filme 3D cu ajutorul monitorului sau, fara a fi nevoie de ochelari. In treacat, reprezentantii Nintendo au mentionat si ceva legat de o colaborare cu cateva studiouri de la Hollywood, in legatura cu producerea de filme compatibile. Intrebarea este: cum vor proceda utilizatorii pentru a le procura? Prin download digital pe SD card? Cum va fi evitata pirateria? Si mai ales, care vor fi costurile?

Si oare James Cameron ce crede in legatura cu redarea filmului Avatar pe un ecran de 3,52-inch?

5. Ce se va intampla cu DSi si DSi XL?

Dupa cum am mentionat la inceput, mai mult ca sigur ca preturile 3DS-ului la lansare, undeva prin 2011, vor fi destul de ridicate. Si statutul de produs premium va fi pastrat pentru o buna perioada de timp. Iar modelele DSi (169$) si DSi XL (189$) vor fi alternative binevenita. Astfel incat, Nintendo va scoate profit bun din vanzarile celor doua console.