Descarcă de pe YouTube fără nici un soft suplimentar

Descarcă de pe YouTube fără nici un soft suplimentar

Cu toate că grădina YouTube-ului e mare și gardurile îi sunt frecvent sărite, există și o mulțime de conținut interesant, pe care s-ar putea să vrei să-l stochezi și pentru vizualizare offline. Cu siguranță ai un progrămel sau o extensie de browser care face asta pentru tine, dar salvarea unui filmuleț de pe YouTube se poate realiza fără nici o instalare de soft suplimentar, printr-un simplu bookmarklet. Inițial, acest bookmarklet a apărut chiar pe blogul oficial al Google Operating System, dar între timp a fost retras. Și pentru că este un bookmarklet va funcționa pe orice browser modern și pe orice sistem de operare.

sshot-8

Instalarea bookmarklet-ului este cât se poate de simplă și nu vei avea absolut nimic de configurat suplimentar – pur și simplu tragi cu mouse-ul linkul de mai jos în bara de semne de carte a browserului tău favorit. Dacă nu folosești o astfel de bară și de regulă o ții ascunsă, poți face un click dreapta pe link și îl poți salva oriunde în meniul tău de bookmark-uri, de preferință mai la îndemână.

Get Youtube video

sshot37

De folosit, este la fel de simplu, mergi la pagina clipului care te interesează și apasă linkul Get YouTube video pe care l-ai salvat anterior. Vei observa că apar niște linkuri noi sub descrierea videoclipului.

Dacă descarci fișierul cu rezoluție standard, va fi salvat implicit drept “video.mp4”. Dacă descarci un fișier high definition, acesta va fi salvat cu același nume ca titlul videoclipului.

O metodă mai simplă decât asta nu am întâlnit până acum și chiar dacă scripturile Greasemonkey pe care le folosesc fac același lucru, ba chiar mai elaborat, marele avantaj este că metoda bookmarklet-ului funcționează și pe alte browsere decât Firefox.

Sursa: How-To Geek