24 aug. 2010 | 15:07

Dell Streak: tableta compacta sau smartphone cu steroizi?

ACTUALITATE
Dell Streak: tableta compacta sau smartphone cu steroizi?

[galleria]

Cand pleci la drum cu un laptop sau netbook te iau durerile de cap atunci cand trebuie sa setezi tot ce-ti trebuie pentru a comunica? Ei bine, ia o tableta! Este sugestia Dell, care a lansat azi in Romania Streak, un smartphone de dimensiuni mai mari, ce ruleaza Android si combina functionalitatea unui telefon inteligent cu cea a unei tablete PC.

Daca cei de la Dell o denumesc tableta, asa o vom considera si noi, dar Dell Streak nu este sub nici o forma un inlocuitor de PC sau de telefon. Este un dispozitiv hibrid, cu un ecran generos de 5 inci WVGA, cu multi-touch, care beneficiaza de puterea procesorului Snapdragon de 1 GHz, pentru a rula in paralel mai multe programe, lucru pe care reprezentantul Dell, Valentin Nicolaie, a tinut sa-l sublinieze, comparativ cu alte tablete disponibile pe piata.

Interfata sistemului de operare Android a fost completata cu unele modificari aduse de Dell si ofera acces direct la zecile de mii de widget-uri, jocuri sau aplicatii de pe Android Market. Dispozitivul ofera conectivitate Wi-Fi, Bluetooth si 3G, care asigura acces facil la Internet si implicit la retelele de socializare, e-mail, SMS, mesagerie si chiar si apeluri de voce, ceea ce ar trebui sa acopere nevoile de comunicare ale unei plaje largi de potentiali utilizatori.

Un alt punct forte al noii tablete este posibilitatea schimbarii acumulatorului, ceea ce extinde considerabil autonomia dispozitivului. In functie de tipul de utilizare, un plin de baterie poate tine o zi intreaga, dar in cazul rularii de multimedia autonomia poate varia, asa ca un acumulator plin de rezerva poate fi o optiune foarte utila celor ce calatoresc mult.

Ecranul este extrem de rezistent la zgarieturi iar dimensiunile compacte ale dispozitivului asigura o foarte buna portablitate, net superioara celei oferite de un netbook.

In plus, aplicatia integrata Google Maps este prevazuta si cu un sistem de navigatie „turn-by-turn”, cu posibilitatea de vizualizare a detaliilor la nivel de strada. Sistemul, care ofera ceva foarte asemanator cu Street View de la Google, nu este inca functional si pentru Romania, dar Google lucreaza la extinderea acestei functionalitati si pentru Romania.

Dell Streak este deja disponibila la eMag, la un pret de 2700 RON.