Declinul telefoanelor mobile clasice

Declinul telefoanelor mobile clasice

jocuri mobilNumarul persoanelor care se joaca pe iPhone sau pe celelalte telefoane inteligente a crescut cu peste 60% in utlimul an, pana la 21,4 milioane de oameni. Potrivit acelorasi estimari, numarul posesorilor de telefoane mobile clasice a scazut cu 35%, pana la 29,5 milioane, in Statele Unite, conform unui studiu comScore.

Este de asteptat ca piata sa urmeze aceasta directie, iar producatorii de jocuri sa se reprofileze pe segmentul aplicatiilor pentru telefoanele de ultima generatie. Secolul vitezei nu le mai permite multora sa se relaxeze in fata calculatorului sau in fata consolelor pentru a se juca ore intregi, preferand sa isi deshida smartphone-ul in drum spre casa, in mijloacele de transport in comun sau in asteptarea unei intalniri.

Pentru ca telefoanele dispun de procesoare rapide si ecrane de dimensiuni largi, utilizatorii cauta jocuri cu rezolutii bune si grafica avansata, de toate genurile, pentru a le inlocui pe cele clasice. Cel mai des intalnite genuri sunt cele de tip puzzle si cele de tipul jocurilor de masa traditionale.

Aproximativ 47,1% dintre posesorii de astfel de dispozitive joaca cel putin un joc pe luna, iar 13,3% dintre acestia se joaca zilnic.

Pe de alta parte, declinul telefoanelor clasice are la baza si faptul ca pot suporta doar  aplicatiile dezvoltate pe platformele BREW si Java. In prezent, pentru iPhone s-au realizat cele mai multe jocuri, telefonul celor de la Apple fiind urmat in aceasta privinta de cele cu Andriod.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: