De ce stau gamerii ocazionali departe de PS3?

, 10 Aug, 10:10


Utilizatorii ocazionali de console (persoanele care se joaca la cateva saptamani, pentru jumatate de ora) nu prefera, in general, PlayStation 3. Si asta din cauza update-urilor, dupa cum afirma Ben Kuchera de la Ars Technica.

In primul rand, pentru PS3 exista actualizarile regulate de sistem care aduc mici imbunatatiri in fiecare saptamana. Acest lucru nu se intampla in cazul Xbox, spre exemplu, deoarece Microsoft face actualizari majore de sistem cam de doua ori pe an, astfel incat utilizatorul care nu a folosit consola o lunga perioada de timp nu va pierde timp cu procesul de actualizare.

In al doilea rand, trebuie sa ne legam si de viteza de download. Dupa testele lui Kuchera, actualizarile se descarca cam cu 2.5Mbps, ceea ce inseamna ca utilizatorul ocazional de PS3 va pierde cam 30-60 de minute cu descarcarea si instalarea update-urilor,  in functie de marimea fisierelor.  In cazul Xbox, vitezele de download sunt mai ridicate.

Oricum, se pare ca Sony a gasit o solutie pentru aceste inconventiente (contracost, bineinteles): pentru 50$ pe an poti beneficia de PlayStation Plus, care trimite aceste actualizari sistemului in mod automat, pentru ca utilizatorii sa nu mai astepte. Noi ne-am fi gandit mai degraba la mai putine update-uri care nu aduc imbunatatiri semnificative si la adaugarea mai multor surse de download care sa permita procesul de descarcare la viteze mai mari.


Sursa: Gizmodo

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

PS3 has no games.

Sunt gamer ocazional (in medie de doua ori pe saptamana) pe PS3 si nu pot spune ca ma deranjeaza update-urile atata timp cat nu imi aduc pe langa „micile facilitati” si un defect major la consola (se intampla si de-astea la Sony, destul de des).
Sunt multumit de facilitatile oferite de PS3 si nu m-as orienta catre XBOX. Si totusi majoritatea care ii cunosc si au trecut de la PS3 la XBOX, au facut-o pentru faptul ca cea din urma, poate fi modata si astfel nu mai dai bani pe jocuri.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail