Curiosi sa vedeti ce face MeeGo?

Curiosi sa vedeti ce face MeeGo?

Dezvoltarea platformei MeeGo a ajuns la o noua etapa, si anume la prezentarea codului din spatele sistemului de operare pe baza de Linux, Moblin si Maemo, dezvoltat de Nokia in colaborare cu Intel catre comunitatea open-source.

Si pentru a marca aceasta etapa, echipa MeeGo a pus la dispozitia dezvoltatorilor o imagine initiala a softului (MeeGo Handset Day 1), ce poate fi descarcata de acestia de aici pentru a se familiariza cu codul sursa (pentru netbook-urile cu procesor Intel Atom, pentru Nokia N900 si pentru dispozitivele bazate pe Moorestown). De asemenea, au fost prezentate si cateva screenshot-uri, precum si un videoclip cu versiunea 1.1 instalata pe diferite dispozitive mobile, pentru ca utilizatorii finali sa isi faca o impresie despre aspectul sistemului de operare.

Din ce se stie pana acum, versiunea include API, cu framework UI MeeGo Touch, status bar pentru ceas si retea, Bluetooth, conexiune 3G. Au fost deja dezvoltate interfata pentru SMS-uri, browser, dialer, tastatura virtuala, lista de contacte si photo viewer. Mai multe detalii le vom afla zilele viitoare.

Iar versiunea finala se pare ca va fi lansata in mai 2011.

Sursa: MeeGo Blog


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: