Ce aduce nou Android 2.2?

Ce aduce nou Android 2.2?

Google-Android-FroyoCel mai asteptat si mai previzibil anunt din cadrul conferintei Google I/O nu a intarziat sa fie facut public: Versiunea 2.2 a sistemului de operare Android, sub nume de cod Froyo, este la numai cativa pasi de implementarea pe dispozitivele mobile de ultima generatie.

Ce aduce nou Froyo? In primul rand, un speed boost pentru sistem fata de varianta 2.1, cuprins intre 2X si 5X, datorita unei masini virtuale implementate. Apoi, versiunea noua de browser introdusa se va baza pe acelasi V8 JavaScript engine, inclus si in versiunea desktop Google Chrome. Efectele acestei implementari se vor concretiza printr-un speed boost de 2X sau chiar 3X, iar prezenta unui plugin in Chrome va permite utilizatorilor sa trimita rute de pe varianta Google Maps instalata pe sistemul desktop direct pe telefonul mobil.  Dezvoltatorii Android spun fara nicio urma de indoiala ca acest browser din Android 2.2 va fi cel mai rapid din lume.

Notabile sunt si imbunatatirea functiei de apelare vocala, pentru a contacta o persoana fiind suficient sa ii spui telefonului „call …….”, dar si integrarea unei aplicatii administrative API, care permite sistemului sa faca un backup de date, pentru ca apoi sa le poata migra catre un alt telefon.

La capitolul aplicatii, Android 2.2 va permite utilizatorilor sa le instaleze direct pe SD card, aceasta metoda fiind cea preferata si nu prin folosirea memoriei interne. Iar pentru a actualiza toate aplicatiile in acelasi timp, exista acum buton dedicat in interiorul magazinului virtual.


Sursa: Android

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: