Bing, „mai concret” ca niciodata

Bing, mai concret ca niciodata

Multi dintre utilizatorii de Internet folosesc doar Google ca motor de cautare, fara a se obosi sa le incerce macar pe celelalte. Dar poate acum ar fi ocazia: Microsoft a anuntat ca a imbunatatit portalul sau Bing cu anumite functionalitati, focalizate pe entertainment. Eu spun ca e potrivit pentru cei care cauta ceva, dar nu sunt foarte hotarati.

De exemplu, pentru cautarile din domeniul muzicii, utilizatorii sunt la un click distanta de versurile melodiei, fotografii cu formatia, videoclipuri sau date despre turnee ale artistilor preferati. De asemenea, oficialii Microsoft sustin ca printre primele rezultate returnate se vor gasi si link-uri directe de download (legale) prin intermediul Zune sau iTunes.

Si in cazul jocurilor motorul de cautare Microsoft a suferit modificari. De bine chiar. In momentul cautarii apar informatii detaliate (pentru cam 35.000 de titluri). Continutul a fost organizat, pe review-uri, cheats si walkthroughs, pentru multe din jocuri.
Inclusiv continutul TV va fi impartit pe seriale ce pot fi vizionate integral (tot legal), videoclipuri HD, existand si acces rapid spre ghid de programe. Portalul va oferi si informatii despre programul teatrelor si cinematografelor.

Cu exceptia functionalitatilor TV mentionate in paragraful anterior, toate celelalte sunt deja disponibile pe Bing.com. Ramane doar sa le descoperiti, pentru a va convinge daca Microsoft poate fi un concurent bun si pe segmentul motoarelor de cautare. Eu una, pot spune ca mi-a placut, optimizarea fiind mai reusita decat mi-as fi imaginat.

Poate in curand nu vom mai auzi sintagma „google it”, ci „bing it”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: